AcasăEconomieGrindeanu, despre TAROM: În acest moment este o companie care nu e...

Grindeanu, despre TAROM: În acest moment este o companie care nu e într-o situaţie economică fericită. Principala ţină e îndeplinirea etapelor din planul de restructurare

„TAROM în acest moment e o companie care nu e într-o situaţie economică fericită. Are un plan de restructurare care a fost făcut în perioada trecută şi care trebuie să fie urmărit. (…) TAROM-ul în acest moment este în situaţia în care poate primi un ajutor de stat de la Comisia Europeană, dar toate aceste lucruri sunt condiţionate de acest plan pe care am să-l urmăresc pas cu pas, ca să citez din clasicii în viaţă. Această chestiune e absolut necesar a se întâmpla la TAROM ca să nu avem situaţiile pe care le-au avut alte companii – şi nu dau nume şi le ştiţi – care au ajuns să fie desfiinţate: Alitalia, Malevul companii naţionale. Voi urmări foarte atent aplicarea acestui plan”, a afirmat Sorin Grindeanu marţi, într-o conferinţă de presă susţinută la Călăraşi.

 

Acesta a precizat că directorul general al companiei TAROM s-a angajat ca toate etapele panului de restructurare să fie atinse. 

 

„Eu vreau să-i ajut, ca ministru al Transporturilor şi-i ajut urmărind acest plan care a fost agreat, asta este principala ţintă pentru anul 2022, să se îndeplinească toate aceste etape din planul de restructurare”, adaugă Grindeanu

Ministrul Transporturilor a precizat că şi compania privată Blue Air a primit un ajutor de stat, iar în perioada următoare compania „va trebui să înceapă să găsească soluţii, fiindcă altfel ne vom afla într-o altă realitate”.

Ultimele Articole