Guvernul a adoptat prima rectificare bugetară din anul 2011. S-au asigurat resursele pentru plata pensiilor

Boc a explicat că Guvernul a pornit de la premisa că datele din acest moment confirmă creşterea economică de 1,5% pentru anul 2011 şi a adăugat că la jumătatea anului, din punct de vedere al ţintelor de deficit, se stă mai bine decât prevedeau angajamentele cu instituţiile internaţionale.

 

„Existe mai multe influenţe pozitive pe bugetul de stat care ne-au oferit câteva resurse financiare suplimentare în vederea realizării acestei rectificări pozitive de buget. Aceste influenţe sunt: la impozitul pe venit avem plus 155,2 milioane de lei ca urmare a încasărilor din impozitul pe profit virat de agenţii economici pe fondul relansării companiilor pe primul trimestru; la impozitul pe venit şi salarii avem plus 144,3 milioane lei (.); TVA are un plus de 650,7 de milioane de lei; cea mai importantă contribuţie pozitivă vine de la accize – 1.645 milioane de lei; veniturile nefiscale – plus 574 milioane de lei”, a explicat premierul.

 

În cadrul rectificării bugetare, a menţionat Boc, s-au asigurat, în primul rând, resurse bugetare pentru continuarea lucrărilor de infrastructură – 300 de milioane de lei la Ministerul Transporturilor, aproximativ 300 de milioane de lei la MDRT, resurse de investiţii la Ministerul Mediului şi asigurarea unor resurse financiare pentru compensarea unor datorii ale companiilor de stat de la Ministerul Transporturilor în special.

 

„De asemenea, a fost obiectivul rectificării bugetare de a asigura resursele financiare pentru plata drepturilor cuvenite pensiilor. Am alocat, prin rectificarea de buget la bugetul asigurărilor sociale 74 de milioane de lei, după ce s-au făcut compensările între diversele fonduri pentru plata pensiilor până la sfârşitul anului”, a anunţat premierul.

 

Boc a prezentat că, la capitolul cheltuieli de personal, s-au suplimentat pentru câteva ministere sumele necesare pentru plata contribuţiilor la asigurări de sănătate, în special ministerele din domeniul apărării şi siguranţei publice. Astfel, au fost suplimentate la cheltuieli de personal bugetele MAE – cu 1,3 milioane de lei, bugetul MJ – cu 10 milioane de lei, bugetul MApN – cu 227 milioane de lei, bugetul MAI – cu 344 milioane de lei din care 94 milioane de lei sunt pentru recensământul populaţiei, bugetul SRI – cu 38,5 milioane de lei, bugetul SIE – cu 5 milioane lei, bugetul SPP – cu 3 milioane de lei, bugetul STS – cu 6,4 milioane de lei.

 

În privinţa Ministerului Economiei, s-au acordat resurse financiare pentru a se putea asigura subvenţia la minerit şi 24 de milioane de lei pentru cardul Kogălniceanu.

 

Ministerul Agriculturii a primit 735 milioane de lei pentru fondurile de garantare pentru absorbţia fondurilor europene.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed