AcasăEconomieGuvernul a aprobat instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca...

Guvernul a aprobat instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie

Măsura a fost luată având în vedere interesul manifestat de mediul de afaceri pentru aceasta schemă, în sesiunea din 15 iunie-26 iulie 2022 fiind depuse un număr de 193 de proiecte de investiţii, unele dintre acestea fiind cu valori mari, arată Guvernul, într-un comunicat de presă.

Schema de ajutor de stat are în vedere finanţarea investiţiilor, realizate de întreprinderi, în active corporale şi necorporale de înaltă tehnologie în valoare de minimum 4,5 milioane lei.

Obiectivul schemei este susţinerea dezvoltării regionale prin realizarea de investiţii în sectoarele de activitate care creează produse cu valoare adăugată mare, mai indică sursa citată.

Proiectele de investiţii aflate în proces de implementare vor avea un impact semnificativ în economie prin crearea a 21.680 locuri de muncă şi plata unor contribuţii la bugetul de stat în valoare de peste 6,19 miliarde  lei.

 

Ultimele Articole