„Heat”, „The Thing” şi „The Fly”, cele mai bune remake-uri din istoria cinematografiei

Plasat de public şi de critici printre cele mai bune filme de acţiune din toate timpurile, „Heat” îi are în rolurile principale pe Robert De Niro (foto) şi Al Pacino, care au lucrat în 1995 sub comanda regizorului Michael Mann. Cu şase ani în urmă, tot Mann realizase filmul original, „L.A. Takedown”, o producţie de televiziune ce a trecut aproape neobservată în comparaţie cu succesul de care s-a bucurat „Heat”.

„The Thing”, din 1982, a fost regizat de John Carpenter, unul dintre maeştrii genului horror. Efectele speciale şi firul epic au făcut ca acest SF să fie superior de departe originalului din 1951, „The Thing From Another World”. „The Thing” îl are ca protagonist pe Kurt Russell.

Aflat pe locul 3 în topul celor mai bune remake-uri, „The Fly” (1985) este o altă ficţiune cu pronunţate accente horror. Regizorul David Cronenberg l-a distribuit inspirat pe Jeff Goldblum în această poveste despre mitul omului transformat în muscă şi devenit astfel un duşman al foştilor semeni.

Pe locul 4 în topul remake-urilor de succes se află celebra comedie „Some Like It Hot”, care i-a avut ca protagonişti pe Jack Lemmon, Tony Curtis şi Marilyn Monroe şi despre care puţini ştiu că a fost realizată la opt ani după un film german cu un scenariu similar.

Locul 5 este ocupat de thriller-ul „Cape Fear”, creaţia din 1991 a lui Martin Scorsese, în care joacă Robert De Niro, Nick Nolte, Jessica Lange şi Juliette Lewis. În roluri secundare apar şi protagoniştii filmului original, Gregory Peck şi Robert Mitchum, iar specialiştii înclină să afirme că originalul şi remake-ul se ridică la acelaşi nivel calitativ.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed