AcasăEconomieIgaş, după Consiliul JAI: Olanda şi Finlanda au ignorat valori des invocate...

Igaş, după Consiliul JAI: Olanda şi Finlanda au ignorat valori des invocate – parteneriat, încredere

Discuţiile de joi au reprezentat un moment de cumpănă, nu doar pentru România şi Bulgaria, dar şi pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei, a spus Traina Igaş, într-o declaraţie de presă la finalul Consilului JAI.

 

Ministrul Administraţiei şi Internelor a apreciat însă faptul că marea majoritate a statelor membre nu s-au mărginit la a recunoaşte îndeplinirea tuturor cerinţelor de aderare la spaţiul Schengen de către România şi Bulgaria, dar au dorit să-şi exprime şi dezacordul pentru impunerea unor cerinţe suplimentare celor două ţări candidate, fapt care echivalează cu schimbarea regulilor în timpul jocului, potrivit unui comunicat transmis de MAI.

 

Demnitarul român a mulţumit preşedinţiei poloneze “pentru hotărârea cu care a acţionat pentru respectarea valorilor şi normelor europene”.

 

Ministrul Igaş a precizat că, în perioada următoare, va continua discuţiile cu Haga şi Helsinki pentru găsirea unui compromis, exprimându-şi speranţa că Olanda şi Finlanda vor avea “o reacţie promptă şi constructivă”. Citeşte articolul

Ultimele Articole