AcasăEconomieIKEA România a înregistrat o creştere a vânzărilor online şi offline, în...

IKEA România a înregistrat o creştere a vânzărilor online şi offline, în anul fiscal 2022 / Peste 22 de milioane de produse vândute în total, atât ​​piese de mobilier, cât şi accesorii pentru locuinţe

”IKEA România a înregistrat rezultate pozitive în anul fiscal 2022 – desfăşurat în intervalul 1 Septembrie 2021 – 31 August 2022 – cu o creştere de 2,5% a vânzărilor totale, respectivde peste 13% pentru comerţul online, comparativ cu anul precedent. Mai mult, IKEA a vândut peste 22 de milioane de produse, dintre care 66,55% au fost piese de mobilier şi 34,2% accesorii, cifra de afaceri ajungând la peste 1 miliard de lei”, anunţă marţi compania.

Peste 4,5 milioane de oameni au vizitat magazinele IKEA din România, iar magazinul online a avut peste 31,2 milioane de vizitatori.

”Anul fiscal 2022 a înregistrat o creştere şi în ceea ce priveşte comenzile online, compania înregistrând un total de peste 400.000 de comenzi. Cel mai popular produs a fost purificatorul de aer FORNUFTIG, cu peste 2.400 de piese vândute în total, în timp ce categoria de mobilă favorită a fost HEMNES, cu peste 12.700 de piese vândute”, transmite IKEA.

„An de an, menţinem pe piaţa din România o creştere solidă, indiferent de provocările cu care ne-am confruntat atât noi, cât şi întregul sector privat. Sunt foarte recunoscătoare pentru toate eforturile colegilor noştri, care ne-au ajutatsă ne extindemşi să ne asigurăm că IKEA rămâne un brand accesibilpentru cât mai mulţi români.”, a declarat Violeta Neniţă, Market Manager, IKEA România.

De asemenea, reprezentanţii companiei mai consemnează că ”în ultimele 12 luni, au fost vânduţi peste 2,5 milioane de hotdogi, o cantitate suficientă pentru a crea un drum de 433 km până la Timişoara, zonă care reprezentă următorul reper important în extinderea IKEA în România”.

IKEA România mai anunţă că a deschis recent un punct de ridicare comenzi în Oradea, iar următorul va fi în Sibiu. În plus, compania a lansat în septembrie un nou serviciu de ridicare a comenzilor în magazinul IKEA Pallady, Click & Collect Box.

Totodată începând cu 1 octombrie, compania scade preţurile unora dintre produsele gamelor sale. 

Ultimele Articole