Încă o contră între PSD și PNL: PSD-iștii din Sibiu o acuză pe șefa liberală a CJ că ar discrimina primarii social-democraţi

Consilierii judeţeni ai PSD Sibiu o acuză pe Daniela Cîmpean, preşedinta liberală a Consiliului Judeţean (CJ), că discriminează primarii social-democraţi şi nu alocă fonduri cum îşi doresc aceştia pentru efectuarea de lucrări la drumurile din localităţile pe care le conduc, informează un comunicat de presă al Organizaţiei Judeţene PSD, citat de Agerpres.

„Consilierii judeţeni ai PSD Sibiu au boicotat şedinţa ordinară de consiliu judeţean de joi, 25 august, prin neprezentare, în semn de protest faţă de comportamentul abuziv şi discriminatoriu de care dă dovadă preşedinta Daniela Cîmpean raportat la UAT-urile administrate de primarii PSD”, se arată în comunicatul celor de la PSD Sibiu.

Atacul PSD Sibiu vine pe fondul mai multor crize la nivel local în coaliție. Joi, liderul PNL Vrancea, Cătălin Toma, a criticat PSD pentru că nu votează proiectele liberal.

Vineri, europarlamentarul Dragoș Benea, care este și vicepreședinte PSD, a acuzat PNL de populism și că ”se lipește” de marile proiecte de infrastructură pornite de social-democrați, după ce ministrul de interne Lucian Bode i-a spus, joi, premierului Nicolae Ciucă, într-o conferință de presă la Suceava, că liberalii ”au pus Autostrada A 7 pe hartă”.

Absenţa consilierilor judeţeni PSD nu a afectat votul proiectelor din cadrul şedinţei de joi, de la Consiliul Judeţean, unde PNL, Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) şi USR. Din cele 32 de mandate ale consilierilor judeţeni de la Sibiu, PSD are 5, la fel ca şi FDGR, USR are patru consilieri, iar majoritatea o deţine PNL cu 18 mandate. Liberalii au şi conducerea CJ Sibiu, atât preşedintele, cât şi cei doi vicepreşedinţi sunt de la PNL. La Sibiu, atât în Consiliul Local, cât şi în Consiliul Judeţean, majoritatea o deţine PNL şi FDGR, iar criticile, abţinerile sau voturile împotrivă vin de la cei din PSD şi USR.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri