x


  • EUR
    4.7786
    USD
    4.2746
string(14) "techampscience"

INCREDIBIL! Noile telefoane APPLE îi sperie pe oameni!

Cele trei camere de pe iPhone 11 Pro declanseaza reactii bizare.

Author: Mihai Voican | Sursa: Ziare.com | Publicat: 14.09.2019, 10:11

Urmarind sa impresioneze publicul cu camerele de pe spatele noului sau model iPhone 11 Pro, Apple nu a luat, se pare, in calcul o categorie de utilizatori, si anume pe cei care se tem de… gauri.

 

Tripofobia, asa cum se numeste fobia in cauza, a aparut de cativa ani in dictionarul urban si a atras in ultimul timp si atentia oamenilor de stiinta.

 

Persoanele care sustin ca sufera de aceasta fobie s-au plans pe retelele sociale ca nu pot folosi noul iPhone 11 Pro, in conditiile in care cele trei lentile si celelalte detalii rotunde de pe spate formeaza o grupare de gauri de mici dimensiuni, care are asupra lor efectul pe care “kryptonita” il are asupra lui Superman.

 

Apple did not think of us that have TRYPOPHOBIA when making the iphone 11 pro. I cant buy it and be itchy all over every damn time I look at it.

 

– Mrs. Ummeeta Rabiu (@ummeetaa_x) 11 septembrie 2019

Cardul de masa Up Dejun este versiunea moderna si simplificata a tichetului de masa. Ai 0 lei costuri la emiterea cardurilor si economisesti pana la 37% fata de o crestere salariala in bani.

 

Potrivit BBC, termenul de “tripofobie” a fost utilizat prima data in 2005, pe forumul Reddit, subiectul fiind de atunci intens dezbatut in social media.

 

Conform oamenilor de stiinta care au studiat tripofobia, toti suferim de aceasta, intr-o masura mai mica sau mai mare.

 

Un studiu realizat de Geoff Cole si Arnold Wilkins, de la Universitatea din Essex, a aratat ca reactiile celor care sufera de tripofobie la vederea unor grupari de gauri pot fi extreme – de la stari de voma la neputinta, ce poate persista zile la rand, de a mai lucra.

 

“Te poate aduce intr-o stare de incapacitate”, sustine Wilkins.