Ingredientul secret pentru ciorba de fasole cu costița afumată. Rețeta ardelenească

Ingredientul secret pentru ciorba de fasole cu costița afumată. Rețeta ardelenească. Rețeta ardelenească pentru ciorba de fasole cu costiță are câteva reguli importante.

În primul rând, nu uita de ceapa roșie și nici de o lingură de boia dulce pentru ele vor da un gust aparte preparatului tău.

De asemenea, este recomandat suc de roșii cât mai natural pentru o textură, dar și o aromă interesantă. Ingredientele pentru ciorba de fasole cu costiță sunt următoarele:

Ingredientul secret pentru ciorba de fasole cu costița afumată. Rețeta ardelenească

  • 500 g fasole
  • 200 g costiţă afumată
  • 500 ml suc de roşii
  • o ceapă roşie
  • 1 legatura ceapă verde
  • 2 legaturi mărar
  • 2 legaturi pătrunjel
  • 3-4 legaturi ulei de floarea-soarelui
  • 2 ardei capia
  • 1 lingurita boia dulce

În ceea ce privește modul de preparare, prima oară se alege fasolea, apoi se lasă la înmuiat peste noapte în apă călduță.

Ingredientul secret pentru ciorba de fasole cu costița afumată. Rețeta ardelenească

A doua zi dimineață scoate fasolea din apă şi pune-o să fiarbă în altă apă clocotită. Apa se schimbă de 2-3 ori, până se elimină toate toxinele, pentru a te asigura că faci o porție sănătoasă de ciorbă cu fasole.

Până când fasolea fierbe poți să pregătești legumele. Curăță și taie ceapa și ardeii cubulețe, apoi pune toate legumele la călit în puțin ulei timp de câteva minute.

Adaugă legumele și fasolea fiartă în 2 l de apă și lasă să fiarbă, la foc mic. După ce a mai scăzut din zeamă, adaugă și sucul de roşii, apoi condimentează cu sare, boia şi piper, după preferinţă.

Costița afumată o punem la călit în tigaie alături de puțin ulei, iar când e gata se taie cubulețe și se pune în ciorbă la fiert pentru încă câteva minute.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed