Interviu cu Camelia Voiculescu

0

Agerpres: Ați reușit să vorbiți cu tatăl dvs în această perioadă? Cum este?

 

Camelia Voiculescu: Vorbesc cu tata cât se poate de des. Cum este? Puternic. Este un luptător. Știu că imaginea sa publică e a unui om sobru, sever, însă merită să știți că are o mare capacitate de a iubi oamenii. Cred că puterea sa rezidă tocmai în această însușire. Tata stăruie în încrederea sa în oameni și în adevăr.

 

Agerpres: Cum faceți față situației?

 

Camelia Voiculescu: Încerc să trec frumos peste momentele urâte, să găsesc, în ceea ce privește toate aceste întâmplări, o noimă și să nu îmi pierd încrederea.

 

Agerpres: Decizia instanței s-a repercutat și asupra angajaților din grupul pe care îl conduceți. Ce reacții ați avut din partea acestora și ce răspunsuri ați avut la întrebările lor?

 

Camelia Voiculescu: Nu mi-au fost puse direct întrebări, dar aș vrea să dau câteva răspunsuri. Doresc să precizez, cu privire la statutul meu, la care ați făcut referire în întrebare, că nu conduc grupul de media, ci sunt acționar. Rolul meu executiv în companie s-a încheiat în urmă cu câțiva ani. Fiecare platformă parte a trustului este condusă de un sistem de management riguros și performant. Rezultatele sunt concrete — creșterile de audiență care au situat televiziunile Intact pe primul loc de pe piață, oferta de conținut care a adus plus-valoare an de an, achitarea cu regularitate a impozitelor către stat. Pentru oricine se întreabă, grupul nostru a plătit taxe către stat în valoare de 326 milioane de euro în ultimii zece ani. Hotărârea instanței nu are legătură cu activitatea trustului de presă, al cărui obiectiv este, de mulți ani, dezvoltarea organică. Faptul că Grupul nostru este singurul profitabil din media românească nu este întâmplător, ci este validat de rezultatele de audiență în continuă creștere. În ultimii doi ani, divizia TV și-a apreciat cota de piață cu 11% în Prime-Time, pe publicul comercial. Consider că bunul cel mai de preț sunt oamenii, a căror perseverență și motivație dau forță și valoare întregii construcții.

 

Agerpres: Instanța a hotărât rechiziționarea clădirilor în care se află sediile tuturor televiziunilor din Grupul de presă. Ce faceți în această situație?

 

Camelia Voiculescu: Doresc să subliniez, în primul rând, că rechiziționarea respectivelor imobile o consider a fi o măsură nelegală și disproporționată. Clădirile nu au avut niciodată legătură cu dosarul privind privatizarea ICA, acestea reprezentând active constituite și dobândite în mod legal de către companiile de care aparțineau. Vom apăra acest drept în instanțele naționale și internaționale, cu toate argumentele legale. Spre a ilustra una dintre absurdități, blocul turn a fost construit începând cu 1996 și dobândit de Grivco în 1999, în timp ce legea la care se face referire a apărut în 2002, iar privatizarea a avut loc în 2003 — context în care cum se poate confisca oare un bun dobândit legal înaintea presupusei infracțiuni?

 

Agerpres: În perioade dificile, se iau măsuri de austeritate. Cât de dificile vor fi pentru angajații din Grup lunile următoare?

 

Camelia Voiculescu: Grupul media a obținut, în ultimul an, cea mai relevantă performanță operațională de la înființare. Companiile Intact sunt singurele care, în perioada economică dificilă a ultimilor cinci ani, au reușit să atingă rezultate remarcabile atât în ceea ce privește cifrele de audiență, cât și la nivel financiar. Revenind la întrebare, lunile de toamnă vor fi pentru angajați la fel de pline și bogate în evenimente ca de obicei — este perioada grilelor la care s-a muncit luni de zile. Toate planurile de business au ca obiective principale dezvoltarea și relevanța conținutului pentru publicul și partenerii noștri. În acest sens, întreaga noastră atenție e îndreptată către proiectele de conținut din această toamnă și din 2015. Trustul Intact își poate respecta toate angajamentele față de telespectatori și partenerii de business. Sunt convinsă că toamna aceasta va însemna validarea muncii oamenilor de excepție care lucrează în Grup.

 

Agerpres: Care vor fi primele măsuri pe care le veți lua, pe termen scurt?

 

Camelia Voiculescu: Planurile noastre de business nu au vizat niciodată activități pe termen scurt. Ne vom asigura, ca întotdeauna, că partenerii noștri sunt mulțumiți de serviciile propuse și că publicul primește programe relevante. Oferim cea mai puternică platformă de comunicare, dar, cel mai important, oferim rezultate. Televiziunile grupului Intact dețin peste 20% din piață, atât pe publicul comercial, cât și pe cel urban. Ne bucurăm de încrederea și simpatia unui public de milioane de români în fiecare zi.

 

Agerpres: Dan Voiculescu spunea că a plătit și pentru dezvăluirile făcute de Antena 3 de-a lungul vremii. Se va schimba politica editorială a Antenei?

 

Camelia Voiculescu: Politica de conținut a companiilor din Grup a fost întotdeauna responsabilitatea echipei de management a acestora. Atât tatăl meu, cât și eu am înțeles că cel mai important lucru în media este libertatea de exprimare, respectând întotdeauna convingerile jurnaliștilor și consecvența cu care și-au susținut ideile.

 

Agerpres: Chiar înainte de această decizie, la Antena 1 a fost un val de angajări și achiziții de formate. Erați mai cumpătați dacă v-ați fi gândit la un asemenea verdict?

 

Camelia Voiculescu: Antena 1 este televiziunea-reper în materie de divertisment din România, iar toate deciziile strategice susțin această poziție de pe piață. Soliditatea companiei se reflectă atât în ceea ce a fost deja anunțat public, cât și în planurile de dezvoltare. Antena 1 este un business care se susține independent și, mai mult, este profitabil.

 

Agerpres: V-a schimbat această experiență? Ce ați învățat?

 

Camelia Voiculescu: Nu m-a schimbat. Dintr-un astfel de moment nu poți învăța ceva pozitiv. Este pur și simplu o experiență urâtă, care sper din tot sufletul să nu mă învețe să urăsc și să văd răul în orice din jur. Ce ar fi putut să mă învețe? Să îmi fie frică? Când ai de a face cu nedreptăți, te întrebi la ce bun să fii corect. A ajuns desuet să îți iubești țara. Ilie Năstase îmi spunea că este mai respectat în Franța decât în țara lui. De ce ar trebui să fie așa, de unde această neasumare? Mă întrebam dacă există vreun român care să fi reușit în afaceri și să fie apreciat pe plan local. Nu am găsit niciun răspuns. De ce doar poveștile de succes de afară reprezintă modele pentru noi? Până și faptul că cele de mai sus sunt retorisme, nu ar trebui să fie privit că o normalitate.

 

Agerpres: E ceva ce ați vrea să îi spuneți tatălui dvs. în mod public?

 

Camelia Voiculescu: Da, multe. Aș vrea să îi spun că îl iubesc și că sunt foarte mândră de el, că merită tot respectul nostru.

Aș vrea să știe că îi înțeleg eforturile, că toate strădaniile lui sunt răsplătite cu gânduri bune din partea oamenilor. Pe de altă parte, există unii care se bucură de această nedreptate, cei mărunți, meschini. Pentru mine, tata rămâne omul de la care am învățat că merită să lupți pentru a avea un rost în țara ta. A însemnat mult faptul că nu a uitat de unde a plecat. Știu că mai are multe lucruri bune de spus și de făcut. Și, pentru toate acestea, sunt foarte norocoasă să îl am în viața mea.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.