Iranul va construi o a doua centrală nucleară la Bushehr

„Iranul va construi anul viitor o centrală nucleară de 1.000 de megawaţi la Bushehr”, a declarat Abbassi Davani fără a preciza dacă Rusia va fi asociată în acest proiect.

 

Televiziunea de stat nu a mai făcut alte precizări. Anul iranian viitor începe la 21 martie 2013 şi se încheia la 20 martie 2014.

 

Liderii iranieni şi-au exprimat de mai multe ori intenţia de a construi aproximativ 20 de centrale nucleare, cu o putere totală de 20.000 de megawaţi, dar nu au făcut niciodată un anunţ precis privind această intenţie.

 

Centrala actuală de la Bushehr are de asemenea o putere de 1.000 de megawaţi şi a fost inaugurată în 2010, după 35 de ani de lucrări şi disensiuni politice, tehnice şi financiare, Rusia reluând în 1995 proiectul abandonat de Germania după revoluţia islamică din 1979 şi după războiul dintre Iran şi Irak (1980-1988).

 

Această centrală, construită de Rusia şi administrată în comun de către echipe mixte de ingineri şi tehnicieni iranieni şi ruşi, nu este complet funcţională.

 

Abbasi Davani, citat duminică de mai mulţi reprezentanţi ai presei iraniene, a declarat că ea nu va funcţiona la capacitate maximă decât începând cu luna noiembrie, cu aproximativ doi ani de întârziere faţă de obiectivul anunţat, în 2010.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed