Isărescu: Populismul reprezintă drumul spre iad

„Nu este suficient să ai intenţii bune şi să vorbeşti bine la televizor, capcana populismului ne pândeşte şi este aproape dominantă în discursul public de astăzi şi este exact drumul spre iad (…) Riscul de a confunda dorinţa cu putinţa a făcut deja foarte mult rău României. Riscul ne pândeşte pentru că alegerile se apropie şi tentaţia de a promite mai mult decât poate acorda economia este mare”, a spus Isărescu în conferinţa „Coordonate de actualitate ale restructurării economiei româneşti”.

El a arătat că, în final, rolul factorului politic este să găsească un echilibru între ceea ce se poate şi ceea ce se doreşte şi să echilibreze în timp povara fiscală pe generaţii.

Vorbind despre politicile fiscale şi privind forţa de muncă, guvernatorul BNR a arătat că „ambele au stârnit, mai ales în acest an, prea multe pasiuni politice, sociale, sindicale şi un studiu prea puţin aprofundat”.

Isărescu a continuat critica asupra discursului public, arătând că dezbaterile privind deficitul bugetar se poartă „de parcă cineva aruncă cu bani din cer”, iar problema este tratată „cu o nonşalanţă înspăimântătoare”.

„Problema datoriei publice nu este trecută nici măcar pe umerii generaţiei viitoare, ci pe umerii altcuiva. Apare ca o povară care nu vine în urma deciziilor noastre”, a adăugat oficialul băncii centrale.

Citeste si: Isărescu: Sunt pentru ieftinirea creditului

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed