AcasăExterneISW: Trupele rusești ar putea face în curând progrese în Donbas, dar...

ISW: Trupele rusești ar putea face în curând progrese în Donbas, dar numai marginal

Institutul american pentru studiul războiului (ISW), în analiza sa zilnică dedicată situației militare din Ucraina, consideră că este posibil ca trupele rusești să își transfere forțele în regiunea Donețk după ce s-au retras de pe malul drept în regiunea Herson, pentru a-și intensifica operațiunile în jurul Donețkului, Bahmut și în vestul regiunii Donețk. ISW admite că Rusia ar putea face progrese în Donbass în viitorul apropiat, dar doar limitate, potrivit BBC.

Ministerul rus al Apărării a anunțat capturarea unor așezări în regiunea Donețk în ultimele două zile – cu o zi înainte a fost vorba despre Pavlovka, după ce armata rusă nu și-a anunțat achizițiile teritoriale timp de mai multe săptămâni, spun experții.

Potrivit ISW, după retragerea trupelor rusești de pe malul drept al Niprului, în regiunea Herson, va urma intensificarea operațiunilor militare în jurul Bahmut.

„Este probabil ca forțele rusești să facă progrese în regiunea Donețk în următoarele zile sau săptămâni, dar este puțin probabil ca aceste succese să fie semnificative din punct de vedere operațional”, scriu experții.

Ministerul rus al Apărării își stabilește probabil obiective mai specifice pentru a prezenta succesele Rusiei în regiunea Donețk și pentru a distrage atenția de la nemulțumirea susținătorilor războiului față de capitularea Hersonului, rezultă din raport.

Bloggerii militari ruși, subliniază autorii acestuia, au criticat conducerea militară pentru inactivitate în timpul vizitei președintelui ucrainean Volodimir Zelenski la Herson, luni. Zelenski s-a deplasat prin orașul eliberat fără să pară îngrijorat de posibilele lovituri rusești. Bloggerii s-au întrebat de ce nu au fost efectuate astfel de lovituri.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.