Japonezii fac MILIOANE de dolari din mâncarea FALSĂ

Cele două companii din industria alimentelor false, conduse de fraţii Iwasaki, au vânzări anuale de 46 de milioane de dolari şi fabrică patru cincimi din piaţa replicilor în materie de alimente, din Japonia. Iwasaki, directorul uneia dintre companii, susţine că nu au competitori, în contextul în care vânzările celei de-a doua firme din domeniu reprezintă o zecime din vânzările lor.

 

Pentru a realiza replicile de alimente, designerii merg în restaurant pentru a vedea cum prepară şi aranjează bucătarii alimentele din farfurie, apoi se întorc cu o schiţă arhitecturală, după cum o numeşte Iwasaki, cu fotografii şi notiţe despre textură, culori şi consistenţă. În fabrică, fiecare parte din farfurie este individual formată pentru a crea un mulaj de silicon, în care este turnat PVC, apoi este băgat în cuptor şi pictat manual sau cu un aerograf. Aceste tehnici sunt folosite pentru a crea diverse alimente, de la jumătăţi de ouă fierte la boluri cu tăiţei. Apoi, ingredientele sunt asamblate pentru a fi expuse.

 

Printre alimentele greu de reprodus se numără peştele crud.

Orele petrecute pentru a crea replici ale alimentelor determină preţul de vânzare, care poate fi de 12 ori mai mare decât preţul de vânzare al alimentelor reale dintr-o farfurie, iar cererea pentru astfel de alimente false este în scădere.

 

Iwasaki intenţionează să crească vânzările în noi domenii, inclusiv în ceea ce priveşte replicile educaţionale pentru pacienţii din spitale, prin intermediul cărora să li se explice ce mâncare să consume după o operaţie.

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed