Kazahii n-au plătit nici 10% din datoria către statul român

KazMunaiGaz va decide în septembrie cum va plăti datoria către statul român.

Oficialii Rompetrol spun că, potrivit legii din 2003 prin care datoria a fost convertită în obligaţiuni scadente în acest an, au două opţiuni de stingere a obligaţiilor catre statul român: răscumpararea totală sau parţială a obligaţiunilor. În cazul răscumpărării parţiale, o parte din  obligaţiuni vor fi convertite în acţiuni ale statului la rafinaria Petromidia.

În litigiile pe care le are cu statul român şi pe care cei de la Rompetrol spun că nu şi le doresc, grupul a angajat trei dintre cele mai importante grupuri de avocatură din România: Ţucă Zbârcea & Asociaţii, NNDKP şi Muşat şi Asociaţii.

Conducerea Rompetrol nu a precizat dacă va mai face vreo plată către statul român până la data de 30 septembrie spunând ca există, în acest sens,  negocieri cu ministerul de Finanţe. Totuşi, kazahii au dat de înţeles că oprirea rafinăriei în cazul în care situaţia economică a companiei se agravează este o opţiune de luat în seamă, dar se încearcă să nu se ajungă la această situaţie.

Rafinaria Petromidia a inregistrat pierderi şi în prima jumătate a acestui an, întreg grupul Rompetrol are un cash-flow negativ si este finanţat de compania mamă din Kazahstan.

Citeşte şi Statul va fi acţionar minoritar la Petromidia, puţine şanse să mai primească ceva de la kazahi

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed