Laura Vicol: Eu niciodată nu am luptat împotriva Anticorupției. Atacuri mârșave ale unui partid care a fugit de la guvernare

0
43

Noua șefă a Comisiei Juridice, Laura Vicol, a declarat, joi, după aprobarea cererii DNA de percheziționare a deputatului PNL Adrian Miuțescu, că a fost vizată de ”atacuri mârșave” din partea unui partid care ”a ales să fugă de la guvernare”.

Laura Vicol a mai spus că este acuzată de ”ceea ce nu au făcut domniile lor” și că activitatea de avocat nu va interfera cu activitatea parlamentară.

Șefa Comisiei Juridice a mai spus că ”a apărat și oameni bogați, și oameni săraci”, nu doar ”dosare așa zis controversate”.

Despre stenogramele publicate de G4Media aici și aici, în care Vicol a apărut vorbind cu inculpați care i se adresau cu fermitate, aceasta a spus că atunci când și-a început cariera de avocat nu a primit ”liste cu clienți indezirabili”. Șefa Comisiei Juridice a mai spus că ”sunt plângeri” și că stenogramele ”sunt scoase din context”.

Șefa Comisiei Juridice a mai spus că ”nu a luptat niciodată împotriva Anticorupției”, iar infractorii ”trebuie să stea la pușcărie, dar au dreptul la apărare”. Vicol a mai spus că DNA trebuie să existe, ”dar nu așa cum a fost făcut pe vechea formă”.

  • ”Eu pana în acest moment am evitat și nu am dorit sa întru în aceste atacuri pe care eu le consider mârșave. Și de ce spun ca sunt atacuri mârșave, vin din partea unui partid care a ales sa fuga de la guvernare.
  • Un an de zile nu s-a întâmplat absolut nimic în justiție și acum încearcă sa creeze valuri de fum le spun eu acuzandu ma pe mine pentru ceea ce nu au făcut domniile lor. Activitatea mea profesionala de 21 de ani ca avocat nu va interfera niciodată cu activitatea mea parlamentara.
  • Sunt mandra ca sunt avocat, sunt mandra pentru ceea ce am făcut Eu nu am întrat numai în dosare asa zis controversate, cum le-au numit cei care ma ataca. Am aparat si oameni bogați și oameni saraci.
  • Ceea ce face acum USR sa încerce sa ma discrediteze ca om și ca avocat nu este onorant pentru ei.
  • (Despre stenograme, n.red.) Asa cum am spus de la bun început, eu când am început cariera de avocat în anul 1999, nici mie și nici colegilor avocați din Parlamentul României nu ni s-au dat liste cu clienti indezirabili, oameni pe care ii putem apară și oameni pe care nu avem voie sa ii rrprezentam sub nicio forma în instanta (…)
  • Așa cum eu am reprezentat clienții în instanța de judecată timp de 21 de ani și am făcut-o cu cinste și onoare și nu am fost nici măcar o singură dată pentru lipsă de integritate, din această cauză mi-am dorit să intru în politică și să fiu alături de o echipă minunată și să construiesc lucruri și să fiu avocatul românilor în Parlament.
  • Sunt plângeri făcute pe ele (n.red. stenogramele), cu siguranță voi spune absolut tot ceea ce s-a întâmplat acolo pentru că sunt doar alegații, sunt total scoase din context, cine mă cunoaște știe, nu am cum să fiu subordonata nimănui.
  • Eu niciodată nu am luptat împotriva anticorupției. Poziția mea este una și aceeași: infractorii trebuie să stea la pușcărie, dar au dreptul la apărare, DNA trebuie să existe, dar nu așa cum a fost făcut pe vechea formă, cu abuzurile pe care eu le-am scos la iveală și nu cred că am făcut nimic rău, iar lupta anticorupție trebuie să existe în continuare. Eu lupt pentru dreptate, pentru bun simț și împotriva populismului ieftin”.