Le-a distrus visul francezilor. Ce scrie L’Equipe după ce David Popovici l-a învins la “o respirație” pe Maxime Grousset

0

David Popovici (17 ani) a scris istorie la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta.

După aurul cucerit la 200 de metri liber, sportivul legitimat la CS Dinamo a câștigat și proba de 100 de metri liber.

Ce scriu francezii după ce David Popovici l-a învins pe Maxime Grousset

David Popovici a înotat în 47,58 de secunde și s-a impus la limită, în ultimii metri, în fața francezului Maxime Grousset, care a înregistrat timpul de 47,64 de secunde. Locul 3 i-a revenit canadianului Joshua Liendo Edwards, cu 47,71 de secunde.

Jurnaliștii de la L’Equipe sunt dezamăgiți după ce favoritul lor a luat doar argintul în finala de la Budapesta.

“Maxime Grousset a câștigat medalia de argint miercuri la 100 metri liber la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Francezul a fost întrecut de românul David Popovici (17 ani)”a scris, resemnată, L’Equipe.

“Am visat la aur pentru Maxime Grousset, 23 de ani, la 100 de metri liber, dar el a câștigat argintul. A început foarte repede să conducă și a făcut-o aproape pânp la sfârșit, dar a ratat la o respirație, exact 6 sutimi, șansa de a termina primul. A încheiat al doilea, așadar, cu 47.64, iar această medalie de argint a fost cu atât mai ușor de obținut, după locul 4 de la ultimele Jocuri Olimpice, cu cât niciunul dintre primii trei de la Tokyo nu a fost în bazin”, a u mai scris jurnaliștii francezi.

Clasamentul final al probei de 100 de metri liber de la Campionatele Mondiale:

  1. David Popovici 47:58.00
  2. Maxime Grousset 47:64.00
  3. Joshua Liendo Edwards 47:71.00
  4. Zhanle Pan 47:79.00
  5. Brooks Curry 48:00.00
  6. Nandor Nemeth 48:13.00
  7. Lewis Edward Burras 48:23.00
  8. Alessandro Miressi 48:31.00

Imaginile cursei istorice a lui David Popovici și cum a reacționat francezul pe care l-a învins dramatic

 

Galerie Foto

David Popovici a câștigat, la Mondialele de la Budapesta, medalia de aur și în proba de 100 de metri liber, și în cea de 200 de metri liber.

Dacă la 200 de metri liber a obținut medalia de aur cu o oarecare lejeritate, la 100 de metri liber cursa a fost foarte strânsă, iar David Popovici a reușit să-l devanseze pe francezul Maxime Grousset in extremis. Diferența dintre cei doi a fost de doar șase sutimi!

În ciuda înfrângerii dramatice, înotătorul francez a dat dovadă de foarte mult fair-play și i-a strâns mâna lui David Popovici, chiar în bazin, imediat după finalul probei, moment care poate fi văzut, la fel ca imaginile cursei istorice de la Budapesta, în galeria foto de mai sus.

David Popovici, performanță nemaivăzută în acest secol

David Popovici este doar al doilea sportiv din istorie care reușește să câștige și proba de 100 de metri liber, și cea de 200 de metri liber la aceeași ediție a Campionatului Mondial.

Precedentul înotător care a izbutit o astfel de performanță este americanul Jim Montgomery, care obținea medalia de aur în ambele probe în 1973, acum 49 de ani, secolul trecut, la chiar prima ediție a Mondialelor de natație.