Liberalii au decis ca ”dacă nu se conturează o majoritate”, să nu mai facă nici o propunere de premier

0
14

Conducere PNL a decis vineri, într-o ședință-fulger a Biroului Executiv, să nu facă nici o propunere de premier la consultările de luni de la Cotroceni dacă nu strâng o majoritate, potrivit unui comunicat al partidului. Dacă însă se va realiza o majoritate, propunerea de premier a partidului va fi Florin Cîțu, potrivit comunicatului citat. Cu o zi în urmă, PNL decisese să meargă cu Florin Cîțu ca propunere de premier la Cotroceni, indiferent de situație.

Update 15.49: Comunicatul PNL:

Partidul Național Liberal a decis în ședința Biroului Executiv Național de azi, ținând cont de nevoia de deblocare a crizei politice următoarele:

In eventualitatea în care se conturează o majoritate parlamentară, nominalizarea PNL, pentru funcția de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, va fi Florin Cîțu, prim-ministrul interimar, președintele PNL.

În eventualitatea în care nu se conturează o majoritate, decizia conducerii PNL este aceea de a se prezenta fără a face propunere de premier la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni.

Decizia PNL ca premierul sa fie președintele partidului nu se modifică.

Update ora 15.47: Răsturnare de situație la PNL: liberalii au decis vineri într-o ședință-fulger a Biroului Executiv să schimbe decizia de joi seară și să nu mai propună nici un premier la negocierile cu președintele dacă nu reușesc să realizeze o majoritate parlamentară. Cu o zi în urmă, Florin Cîțu fusese desemnat premier tot de BEX.

Articol inițial: Conducerea PNL se reunește într-o ședință de urgență vineri la 15.30, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. În ședința Biroului Executiv e posibilă o discuție despre flexibilizarea mandatului de negociere cu președintele Iohannis, au declarat pentru G4Media surse liberale.

Joi noapte, liberalii au stabilit în ședința Biroului Executiv să meargă la consultările de la Cotroceni cu președintele cu propunerea fermă: Florin Cîțu, candidat pentru postul de prim-ministru.