x


  • EUR
    4.8704
    USD
    3.9791
string(7) "externe"

Lovitură pentru Trump. Un judecător a respins cererea de anulare a milioane de voturi din Pennsylvania

Un judecător federal a respins un proces intentat de echipa de campanie a preşedintelui Donald Trump, care a încercat să anuleze milioane de voturi prin corespondenţă în Pennsylvania.

Autor: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 22.11.2020, 12:47

Este o lovitură importantă dată eforturilor preşedintelui Trump de a răsturna rezultatul obţinut în alegerile din 3 noiembrie, câştigate de democratul Joe Biden.

 

Iohannis, întrebat dacă se impune carantinarea Bucureștiului. Ce a răspuns șeful statului

 

Judecătorul districtual Matthew Brann din Williamsport, Pennsylvania, a descris cazul drept „argumente juridice forţate, nefondate şi acuzaţii speculative”, transmite Agerpres.

 

Brann a adăugat că „nu are autoritatea de a elimina dreptul de vot chiar şi al unei singure persoane, cu atât mai puţin a milioane de cetăţeni”.

Șeful Cancelariei premierului Orban: România va avea o creştere economică de peste 6%

 

Judecătorul Matthew Brann a decis că echipa de campania a lui Trump nu a reuşit să demonstreze că au existat fraude ale voturilor pe scară largă la alegerile din 3 noiembrie, pe care republicanul Donald Trump le-a pierdut în faţa democratului Joe Biden.

Procesul, condus de avocatul personal al lui Trump, Rudy Giuliani, a încercat să oprească oficialii să certifice victoria lui Joe Biden în acest stat, argumentând că unele comitate au permis în mod greşit alegătorilor să remedieze erorile pe buletinele de vot.

„Le-am spus tuturor celor care vor asculta: aceste procese sunt nefondate”, a declarat pe Twitter procurorul general al statului Pennsylvania Josh Shapiro după aflarea deciziei.