Lulache: Am făcut profit cât tot sistemul bancar. Sugerează Lulache că merita cât toţi directorii de bănci la un loc? (VIDEO)

0

Lulache a declarat, la The Money Channel, că salariul său reprezintă 50% din căştigurile medii ale pieţei financiare în condiţiile în care profitul înregistrat de FP în 2009, de 730 de milioane de lei, a depăşit rezultatele întregului sistemului bancar românesc, care, potrivit datelor BNR, a înregistrat un profit de

Normal
0

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4


/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Table Normal”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0in 5.4pt 0in 5.4pt;
mso-para-margin:0in;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

680 de milioane lei.

“Este publicat rezultatul financiar pe 2009, am avut profit de 730 de milioane lei. Nu o să compar cu performanţa anterioară, pentru că nu este relevant. Profitul sistemului bancar românesc a fost de 680 de milioane lei. Comparaţi indemnizaţia mea cu a tuturor directorilor din sistemul bancar românesc?”, a afirmat Lulache.

Pe de altă parte, consultantul financiar Niels Schnecker a explicat că, deşi băncile au beneficiat de ajutor de la stat, comparaţia nu este una realistă, întrucât acestea au fost lovite în mod de direct de criză, lucru care nu s-a întâmplat cu Fondul Proprietatea, acesta fiind un fond închis.

“Băncile din România au avut mare ajutor de la stat dar vin dintr-o criză profundă, vorbim de un fond închis, în care nu se întâmplă nimic. Activitatea fondului în momentul de faţă este de ‘care taker’”, a precizat Schnecker.

Fostul preşedinte al FP a exiplicat că salariul său, de 13.000 de euro a fost stabilit la 50% din media pieţei financiare de consiliul de supraveghere al Fondului, în urma angajării unor consultanţi internaţionali.

“Pentru a putea stabili indemnizaţiile noastre au fost angajaţi consultanţi internaţionali, iar salariul meu a fost fixat la 50% din media pieţei financiare. Un salariu de director general este între 25 – 30.000 de euro, al meu a fost de 13.000 de euro. Se adaugă bonusuri şi aici mergem către domeniul performanţei, în funcţie de gradul de realizare”, a afirmat Lulache.

Fostul preşedinte al AVAS Răzvan Orăşanu a explicat că veniturile Danielei Lulache provin, în mare parte, din salarii compensatorii şi bonusuri. El a adăugat că, la 10 februarie, adunarea generală a acţionarilor FP va lua „decizii greu de luat” cu privire la rezultatele pe anul trecut, incasările foştilor directori, contractul cu Franklin Templeton.

„Cât aţi vrea să daţi unei persoane care gestionează patru miliarde din averea statului transferată către o entitate care e socotita privată, deşi e gestionată de stat?”, a spus Orăşanu.

Salariul actualului preşedinte al Fondului Proprietatea Ionuţ Popescu se situează între şase şi opt mii de euro pe lună, potrivit propriilor declaraţii făcute, săptămâna trecută, la The Money Channel.

“Pachetul salarial al predecesoarei mele era format dintr-un salariu, din bonusuri, din salarii compensatorii. Salariul reprezenta undeva la o treime, 40%. Restul veniturilor pe care le-aţi văzut dumneavoastră erau bonusuri şi salarii compensatorii”, a spus Popescu.

Traian Băsescu, vorbea, în campanie electorală, de “salariul nesimţit” al fostei directoare a Fondului Proprietatea, de aproximativ 17-20.000 euro. Ionuţ Popescu a declarat la preluarea funcţiei de director general al Fondului Proprietatea că salariul său nu va fi mai mare decât cel al predecesoarei sale.

Fondul Proprietatea estimează ca va obţine în acest an un profit net de 110 milioane lei, de peste şase ori mai mic decât cel din 2009, în contextul în care nu se aşteaptă la încasări excepţionale din vânzarea de participaţii, potrivit The Money Channel.

Profitul pe 2010 va fi susţinut doar de dobânzile pe care le va încasa Fondul, rezultatul fiind mult mai mic faţă de 2009, din cauza anticipării unui an lipsit de tranzacţii de vânzare a participaţiilor, care au generat rezultatul de anul trecut, de 730 milioane lei.

În ceea ce priveşte veniturile, Fondul Proprietatea mizează în acest an pe 155,5 milioane lei, în scădere de peste opt ori faţă de încasările din 2009.

Urmăreşte pe Money WebTV toate ştirile video şi emisiunile The Money Channel