x


 • EUR
  4.6578
  USD
  3.9575
 • 29° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  23 km/h
  Umiditate

  28%
  Presiune

  33864 hPa
string(4) "news"

Măcel în PSD: Tudose i-a cerut DEMISIA lui Dragnea!

Sociologul Marius Pieleanu a anunțat că știe din surse politice că înainte de Comitetul Executiv al PSD de joia trecută, premierul Mihai Tudose i-a cerut lui Liviu Dragnea demisia din fruntea PSD și a amenințat că dacă nu obține remanierea guvernamentală își va da demisia și altfel va trimite partidul în opoziție.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 17.10.2017, 14:19 | Actualizat: 17.10.2017, 17:23

Această afirmație vine în contextul scandalului intern din interiorul PSD, pornit chiar după un sondaj realizat de casa de sondare condusă de Marius Pieleanu. Nemulțumit de cifrele arată în sondajul, pe care l-a numit chiar “o făcătură”, Tudose a cerut o remaniere guvernamentală și a amenințat că va demisiona dacă nu obține înlocuirea din guvern a politicienilor cu probleme penale și care au probleme de integritate sau în relația cu Comisia Europeană, scrie  B1.ro.

 

Deși la conferința de presă de după Comitetul Executiv de joi seară, cei doi au încercat să mimeze că totul este bine în interiorul partidului atât comportamentul celor doi cât și informațiile apărute pe surse au arătat că a fost vorba despre o ședință extrem de încrâncenată.

 

În cele din urmă, premierul a obținut ce a dorit, iar miniștrii cu problemele penale, Sevil Shhaideh și Rovana Plumb, au demisionat din Guvern. Celor două li s-a alăturat și ministrul de la Transporturi, Răzvan Cuc.

 

Pentru moment pare o victorie de etapă a lui Mihai Tudose în fața lui Liviu Dragnea, dar rămâne de văzut cum va evolua relația dintre cei doi și dacă Mihai Tudose va mai face vreun pas pentru înlăturarea lui Liviu Dragnea din fruntea PSD sau va veni vremea ca Liviu Dragnea să vină cu o replică împotriva premierului.

 

Dragnea despre informația că Tudose i-ar fi cerut demisia

 

Liderul social-democraților Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților, a catalogat marți drept “o minciună și o prostie” informația conform căreia, în ședința Comitetului Executiv Național al PSD de săptămâna trecută, premierul Mihai Tudose i-ar fi cerut demisia din fruntea partidului.

“Asta nu este o informație, este o minciună și o prostie. Acolo au fost 100 de inși în sală. Nu mi-a cerut demisia nimeni”, a declarat Dragnea, la Parlament, întrebat în legătură cu informația potrivit căreia premierul Mihai Tudose i-ar fi cerut demisia în ședința CExN.

 

El a spus că a avut o discuție cu premierul, dar nu s-a pus această problemă.

 

“Eu v-am spus și vouă că, dacă sunt instituții deranjate și încep să fie disperate că obsesia lor nu se materializează, pot să plec și din țară sau să mă evapor, dar eu am o răspundere față de partid și am văzut încă o dată, mai intens decât până acum, o susținere profundă din partea partidului”, a explicat Dragnea.

 

În ședința CExN al PSD de joi miniștrii Sevil Shhaideh, Rovana Plumb și Răzvan Cuc și-au anunțat demisiile din funcții.