AcasăMoney&PeopleUn mare folkist al anilor ‘80, cântăreț ambulant pe străzile Capitalei. Uimește...

Un mare folkist al anilor ‘80, cântăreț ambulant pe străzile Capitalei. Uimește toată lumea cu ciudățeniile la care cântă

Cu o istorie muzicală începută alături de marii artiști ai scenei folk a anilor ’80 și  un doctorat în Fizică, Bebedict Popescu a revenit în atenție, la 72 de ani.

A lăsat chitara, vioara, ocarina și muzicuța și acum cântă în stradă la … fierăstrău și antene metalice. Inedite ”instrumente” ce îi uimesc și năucesc pe toți cei ce trec prin Centrul Vechi al Bucureștiului. Căci frecvențele pe care Benedict Popescu duce la coloanele sonore ale filmelor cu fantome și stihii.

Fostul folkist, care a susținut sute de spectacole în perioada facultății (a absolvit Facultatea de Fizică) a brevetat chiar un instrument electric inspirat din teramin (un dispozitiv inventat de cercetătorul rus Leon Theremion ce folosește vibrația magnetică). Benedict Popescu, care și-a încercat norocul și la ”Românii au Talent”, susține că poate cânta și la fierăstrăul său muzical, captând vibrația acustică a lamei de oțel.

Un mare folkist al anilor ‘70, cântăreț ambulant pe străzile Capitalei

”Am înregistrat două compact-discuri, fiecare conţinînd aceleaşi 20 de piese. Pe primul am interpretat liniile melodice la ferăstrău muzical, iar pe cel de-al doilea la teramin. Din păcate nu am găsit o formă de a comercializa aceste CD-uri în ţară”, spune Benedict Popescu, nonconformistul muzician care își laudă și fierăstrăul: ”Dacă auzi o dată sunetul acestui instrument, nu-l mai uiţi timp de mulţi ani, poate niciodată. Este un sunet extrem de pătrunzător şi „inconfundabil”.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.