Marea Britanie: Regina Elizabeth a II-a mărturiseşte că „abia se mişcă”

Regina Elzabeth a II-a mărturiseşte miercuri că îi este greu ”să se mişte”, la primul său angajament public după o întâlnire, în urmă cu opt zile, cu prinţul Charles, testat după aceea pozitiv covid-19, relatează news.ro, conform AFP.

Elizabeth a II-a i-a primit miercuri pe generalul-maior Eldon Millar, însăcrinat cu legătura între regină şi Forţele armate, şi pe predecesorul acestuia, contraamiralul James Macleod, la castelul Windsor, la aproximativ 40 de kilometri de Londra, principala reşedinţă a suveranei.

Într-o înregistrare video a întâlnirii, regina apare primindu-i în picioare, zâmbind, purtând o rochie cu model şi cu un baston în mână

”Aşa cum puteţi vedea, abia mă pot mişca”, spune ea, arătând-şi piciorul şi mâna stângi.

Potrivit agenţiei britanice de presă PA, regina suferă de o uşoară ”rigiditate”.

În pofida acestei dificultăţi, această apariţie a suveranei, în vârstă de 95 de ani, care a petrecut o noapte la spital în toamnă, dintr-un motiv niciodată precizat, transmite astfel un nou semnal mai degrabă liniştitor cu privire la starea sănătăţii acesteia, într-un context încărcat pentru monarhia britanică.

Regina Elizabeth a II-a a împlinit la 6 februarie 70 de ani de domnie, o longevitate fără precedent a monarhiei britanice.

Patru zile de festivităţi sunt prevăzute în vederea sărbătoririi Jubileului de Platină.

După ce s-a confruntat cu probleme de sănătate în octombrie, apariţiile reginei au început să se rărească, însă palatul a anunţat recent o reluare a activităţilor publice.

Înantea unei ceremonii, prevăzută la 29 martie, la abaţia din Westminster, în memoria prinţului Philip, soţul său care a decedat anul trecut, regina urmează să participe la o recepţie diplomatică la Windsor la 2 martie şi la o ceremonie a Commonwealthului la 14 martie.

foto: Casa Regală britanică

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed