AcasăMoney&PeopleMarele actor Șerban Celea s-a stins din viață! Vocea sa încă se...

Marele actor Șerban Celea s-a stins din viață! Vocea sa încă se aude în zeci de reclame

Vocea actorului este una dintre cele mai folosite în reclame audio-video. Cunoscut  drept ”vocea de la HBO România”, actorul a înregistrat toate anunțurile și spoturile popularului post sus amintit.

Despre activitatea sa artistică, Șerban Celea și-a început cariera ca actor după ce a absolvit Instututul de Artă Teatralaă și Cinematografică, în 1975, clasa profesoarei Sanda Manu, coleg de promoție cu Horațiu Mălăele.

Serban celea cu Stela Popescu pe scena Teatrului de Comedie

A jucat pe scena Teatrului Dramatic „George Bacovia” din Bacău (1975-1976), a continuat la Teatrul Giulești (azi Odeon) între 1976-1979, Teatrul de Comedie (1979-1994), Teatrul Bulandra (1994-prezent) .A fost distribuit, de asemenea, în zeci de filme și seriale de televiziune, multe producții internaționale, amintim: ”Nostradamus”, Clockmaker”, ”Diplomatic siege”, ”Dracula III (Moștenirea)”, ”Barbarosa” ori ”Prințul nopții”, ”Made in Romania”, ”Ursul” ori telenovela ”Îngeri pierduți”.

Vocea sa este considerată în lumea publicității drept una din cele mai cunoscute.

”Ne-am întristat la aflarea veștii că actorul Șerban Celea a plecat dintre noi, la vârsta de 68 de ani. Teatrul de Comedie a reprezentat locul unde și-a desfășurat o mare parte din cariera de actor, fiind inclus în distribuțiile unor spectacole de succes: „Procesul” de Alexandr Suhovo-Kobîlin, regia Gyorgy Harag (1983), „Doi tineri din Verona” de William Shakespeare, regia Alexandru Dabija (1983), „O dragoste nebună, nebună, nebună…” de Tudor Popescu, regia Tudor Mărăscu (1985), „Scaiul” de Georges Feydeau, regia Ion Lucian (1989), „Visul unei nopți de vară” de William Shakespeare, regia Alexandru Darie (1990), „Fuga” de Mihail Bulgakov, regia Cătălina Buzoianu (1995) etc.”,și-au exprimat regretul oficialii Teatrului de Comedie din București.

 

Ultimele Articole