Marile puteri ale lumii au dat un semnal pozitiv

0

‘Acesta este un angajament, este un obiectiv. Faptul că miniştrii de Finanţe şi-au luat un angajament global, de a lua măsuri pentru a stimula creşterea Produsului Intern Brut până în 2018, este un indiciu solid că ei îşi vor atinge obiectivul unui avans de două puncte procentuale până la viitorul summit de la Brisbane (Australia), din luna noiembrie’, a declarat Christine Lagarde la reuniunea G20 (organism care regrupează atât cele mai dezvoltate state ale lumii cât şi cele mai mari economii emergente).

 

În timp ce în comunicatul publicat duminică la finalul reuniunii de la Cairns a miniştrilor de Finanţe şi ai guvernatorilor băncilor centrale din G20 se arată că ‘în timp ce ritmul de creştere al economiilor avansate este inegal şi rămâne sub cel necesar pentru generarea de locuri de muncă, economia mondială încă se confruntă cu o slăbiciune persistentă a cererii şi cu constrângeri în ceea ce priveşte furnizarea, aceste evoluţii afectând redresarea’, şeful FMI crede că liderii G20 sunt capabili să rezolve aceste probleme.

 

‘Îngrijorarea cheie pe care o are toată lumea în acest moment este: ‘ce ritm de ritm de creştere va reuşi să ofere acele locuri de muncă în întreaga lume de care este disperată nevoie, mai ales pentru tineri?’. Sunt multe de spus pe marginea acestui subiect dar sunt convinsă că liderii vor reuşi să identifice reformele necesare pieţei forţei de muncă care să stimuleze creşterea şi formarea de noi locuri de muncă’, susţine directorul general al Fondului Monetar Internaţional.

 

Pe fondul cererilor privind necesitatea ca unele state membre ale G20 să facă mai multe eforturi pentru a sprijini creşterea, în special Germania, Lagarde a afirmat că fiecare ţară trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile ce-i revin: ‘Ceea ce am învăţat este că fiecare ţară are propria se confruntă cu problemele ei specifice şi trebuie adoptate măsurile adecvate în fiecare situaţie. O ţară ca Germania înregistrează cu siguranţă excedent şi are un buget echilibrat. Şi-a luat angajamentul să investească în infrastructură, ceea ce este cu siguranţă necesar, iar situaţia economiei îi permite să facă asta şi să ajute zona euro’.

 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.