AcasăActualitateMedicament nou pentru cei care vor să slăbească. O injecție pe săptămână

Medicament nou pentru cei care vor să slăbească. O injecție pe săptămână

Medicamentul numit tirzepatidă, aprobat în Statele Unite doar împotriva diabetului, ar putea ajuta la pierderea în greutate, arată un nou studiu clinic realizat de grupul farmaceutic american Eli Lilly.

În viitor, medicamentul ar putea primi autorizare din partea Agenţiei americane a medicamentului (FDA) pentru a fi folosit de către persoanele care suferă de obezitate, informează AAFP.org.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 900 de participanţi supraponderali sau obezi şi diagnosticaţi cu diabet de tip 2 (tipul cel mai des întâlnit). Medicamentul este administrat doar o dată pe săptămână sub forma unei injecţii.

Persoanele care au primit cea mai mare doză au slăbit în medie 15,6 kilograme (reducere a masei corporale cu 15,7%) într-o perioadă de aproximativ un an şi jumătate (72 de săptămâni).

Efectele secundare au fost în general probleme de natură gastrointestinală (greaţă, diaree, vărsături).

Graţie acestor rezultate, Eli Lilly intenţionează să finalizeze cererea sa privind autorizarea medicamentului pentru pacienţii obezi şi supraponderali şi se aşteaptă la o decizie de reglementare până la sfârşitul anului 2023.

Tirzepatida imită efectul unui hormon gastrointestinal (GLP-1) care activează receptorii din creier ce joacă un rol în regularizarea apetitului.

Medicamentul este comercializat sub numele de Mounjaro pentru persoanele care suferă de diabet de tip 2, după o autorizare emisă de FDA în mai 2022.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.