Medicamente deja existente pe piață cu rezultate bune în tratarea COVID-19

Institutul Spitalului Universitar „Mediterranée Infection” din Marsilia a  recrutat pacienții cărora li s-a propus un tratament cu hidroxiclorochină.

Pacienții spitalizați cu COVID-19 confirmați au fost incluși în acest studiu dacă s-au îndeplinit două criterii principale:  vârsta mai mare de 12 ani si erau purtatori de SARS-CoV-2 documentat prin PCR (Reacția de polimerizare în lanț, reacție de sinteză in vitro a ADN-ului frecvent desemnată cu acronimul PCR derivat din limba engleză (Polymerase Chain Reaction)) în eșantion nazofaringian la  internare indiferent de starea lor clinică.

Pacienții au fost excluși dacă aveau o alergie cunoscută la hidroxiclorochină a sau clorochina sau au avut o altă contraindicație cunoscută pentru tratamentul cu medicamentul studiat, inclusiv retinopatia, deficiență de G6PD și prelungirea QT, femeile care alăptau și gravidele au fost excluse pe baza declarației și a  rezultatelor testelor de sarcină, atunci când a fost necesar.

Din motive etice și pentru că primele noastre rezultate sunt atât de semnificative și evidente, decidem sa împărtășim constatările noastre cu comunitatea medicală, având în vedere nevoia urgentă a unui medicament efficient împotriva SARS-CoV-2 în contextul actual al pandemiei.

Arătăm aici că hidroxiclorochina este eficientă în curățarea căilor nazofaringiene virale din SARS-CoV-2 la pacienții COVID-19 în numai trei până la șase zile, la majoritatea pacienților. A fost observată o diferență semnificativă între pacienții tratați cu hidroxiclorochina la controale începând chiar din ziua 3 post-includere.

Aceste rezultate sunt de o importanță deosebită, deoarece sunt recente, lucrarea a arătat că durata medie a incubatiei viralea la pacienții care suferă de COVID-19 în China au fost de 20 de zile (chiar și 37 de zile pentru cea mai lungă durată).

Foarte recent, o echipă chineză a publicat rezultatele unui studiu care demonstrează că clorochina și hidroxiclorochina inhibă SARS-CoV-2 in vitro cu hidroxicloroquina(EC50 = 0,72% pM) s-a dovedit a fi mai puternic decât clorochina (EC50 = 5,47% pM) . Aceste rezultatele in vitro coroborează rezultatele noastre clinice.

Valorile țintă indicate în această lucrare au fost atinse în experimentele noastre. Cel mai sigur profil de toxicitate dependent de doză hidroxiclorochina la om, comparativ cu cea a clorochininei permite utilizarea clinicii doze de hidroxicloroquina care vor fi peste EC50 observate in vitro .

Rezultatele noastre preliminare sugerează, de asemenea, un efect sinergic al combinației de hidroxiclorochina și azitromicină. S-a dovedit că azitromicina este activă in vitro împotriva virusurilor Zika și Ebola și pentru a preveni infecțiile severe ale tractului respirator atunci când administrata pacienților care suferă de infecție virală .Această constatare ar trebui să fie analizată în continuare pentru a ști dacă o combinație este mai eficientă mai ales în cazuri severe.

Astfel de rezultate sunt promițătoare și deschid posibilitatea unei strategii internaționale de a lua decizii de catre factorii de decizie pentru a combate această infecție virală emergentă în timp real, chiar dacă alte strategii și cercetări inclusiv dezvoltarea vaccinurilor ar putea fi de asemenea eficientă, dar numai în viitor.

Prin urmare, cercetatorii din Marsilia recomandă ca pacienții cu COVID-19 să fie tratați cu hidroxicloroquina și azitromicină care vindecă infecția și limitează transmiterea virusului către alte persoane, pentru a se reduce răspândirea COVID-19 în lume. Lucrări suplimentare sunt, de asemenea, justificate pentru a determina dacă acesti compușii ar putea fi utili ca chimioprofilaxie pentru a preveni transmiterea virusului, în special pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed