Merită să dai banii pe un scaun de gaming?

Există diferențe notabile între un scaun premium de gaming și scaunul de office pe care îl foloseșți în acest moment? Iată câteva lucruri pe care ar trebui să le știi.

 

Design scaun gaming

Poate că joci mai mult sau mai puțin, dar primul lucru care te-a ispitit să te gândeșți la un scaun gaming a fost probabil… desingul său. Scaune gaming au personalitate – emană putere, siguranță, postură. Sunt înalte și cuceresc la prima vedere, deși multe din ele au o alură agresivă.

  • – Scaun Gaming Trust GXT 707R Resto, reglabil (Negru/Rosu) = 833 lei
  • – Scaun Gaming Noblechairs Icon (Negru), piele antitranspiratie perforata ecologica = 1799 lei

 

Deși prima caracteristică a scaunelor gaming este confortul, cei mai mulți se aventurează în gândul de a achiziționa un scaun nou de jocuri, fiind atrași de aspectul lor, de modul în care se prezintă. Un scaun gaming va completa perfect pasiunea unui gamer pentru experiențe inedite de joc. Multe scaune gaming sunt îmbrăcate în piele, au o tetieră mai înaltă, au detalii inspirate din zona gaming, nuanțe aprinse (vezi scaun gaming Inaza Rainbow cu iluminare RGB), paduri speciale în zona spatelui.

 

Confort scaune gaming

Cu toate că aspectul este primul care lovește în cazul unui scaun gaming, ceea ce contează cu adevărat este confortul oferit, mai ales pentru utilizare prelungită. Confortul este dat în special de elementele importante de ergonomie:

– prezența tetierei (sau prelungirea spătarului, pentru o foarte bună susținere a gâtului și capului)

– suport pentru brațe (unele scaune gaming oferă chiar suporturi reglabile pentru brațe)

– suport lombar

– posibilitatea de reglare a scaunului pe verticală și pe spate (la scaunele premium, ajustarea se poate face în mai multe puncte, comparativ cu un scaun office).

– suport cu roți pentru deplasare facilă. Dar, în afară de opțiunile clasice, există scaune gaming playset Evolution, cu design avansat, care au o suprafață plată ce se așează direct pe podea. Confortul este și mai mare, iar poziția este și mai bună pentru multe jocuri de angrenaj.

 

  • Scaun gaming Gamdias Achilles E3 L, reglabil, RGB (Negru) = 672 lei
  • Scaun gaming Fury Avenger XL, reglabil (Negru/Alb), scaun pentru gaming = 699 lei

 

Personalizarea unui scaun gaming

Cel mai important lucru de avut în vedere atunci când intenționezi să cumperi un scaun de gaming este să te gândeșți la cerințele și nevoile tale.

– dacă joci mult, atunci un scaun gaming o să te ajute

– dacă vrei să-ți creezi o zonă personală perfectă de gaming, atunci alegerea unui scaun hardcore, o să te ajute să intri și mai bine în acea atmosferă de aventură de fiecare dată

 

  • Scaun gaming Nitro Concepts S300 EX, reglabil (Negru/Rosu), textil anti transpiratie confort maxim = 1440 lei
  • Scaun Gaming Marvo CH-106, reglabil (Negru-Rosu) = 659 lei

– dacă acuzi dureri de spate atunci când joci și foloseșți scaunul office pe care îl ai în prezent, acesta poate fi un motiv bun să investești într-un scaun de jocuri

– când alegi scaunul de gaming, fii atent la posibilitățile oferite în ajustarea spătarului, brațelor, tetierei etc. Cu cât un scaun de gaming ia mai ușor forma corpului tău, cu atât te vei simți mai confortabil și nu vei acuza dureri.

– dacă tot alegi un scaun gaming, orientează-te spre un model cu cadru metalic, foarte rezistent, care poate face față mișcărilor bruște pe care le adopți uneori în jocuri de shooting, strategie, lupte etc.

 

Merită să investești într-un scaun gaming? Acum credem că ești mai aproape de un răspuns. Intră pe evoMAG și vezi sute de modele de scaune pentru jocuri, inclusiv scaune cu iluminare RGB, scaun gaming playseat, scaune de piele agresive.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed