x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

Milioane de ȘOFERI sunt FURIOȘI: DIESEL-ul nu mai este o opţiune!

"O mare realizare" a anunțat guvernul german în soluționarea scandalului manipulării noxelor poluante ale automobilelor Diesel. Este de fapt un compromis jenant, cu multe semne de întrebare, critică Sabine Kinkartz, pe site-ul Deutsche Wellle.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 05.10.2018, 7:58

Nu, nu conduc un automobil cu motorizare Diesel, ca să lămurim lucrurile de la bun început. Dar pot să-i înţeleg pe acei şoferi care s-au săturat de tot scandalul poluării motoarelor Diesel, după trei ani de circ politic pe acest subiect. Pe cei care acum sunt dezamăgiţi şi furioşi.

 

Pentru că, o dată la câteva săptămâni, ei mai aud o serie de veşti proaste. Cum că nivelul poluării cu oxid de azot, poluare generată de motoarele Diesel nedotate corespunzător, a depăşit din nou toate limitele acceptabile.

 

Cum că tot mai multe oraşe germane anunţă interdicţii de circulaţie pentru autoturismele pe motorină. În plus, şi în al treilea an al crizei Diesel încă mai sunt făcute publice noi cazuri de înşelare a clienţilor de către constructorii de automobile.

 

Iar acum? Să fie totul din nou în regulă după ultimul aşa-numit summit Diesel organizat de guvernul de la Berlin? Au fost rezolvate problemele? Nici vorbă. Este vorba de un compromis jenant încheiat de partidele guvernamentale CDU, CSU şi SPD într-o şedinţă de noapte. O şedinţă cu un rezultat care este orice dar nu o reparaţie adevărată pentru şoferii Diesel.

 

 

Să amintim de situaţia din SUA, unde orice posesor al unui automobil cu motor Diesel, afectat de frauda privind emisiile poluante, are dreptul să îl dea pur şi simplu înapoi şi să primească pe deasupra şi o despăgubire. Cetăţenii germani afectaţi de acest scandal pot doar să viseze la un asemenea scenariu fericit.

 

mai multe, pe capital.ro