Ministerul Muncii anunță că subvenția pe care o primesc firmele care angajează tineri s-a mărit 


Ministerul Muncii și Solidarității Sociale a anunțat inițiative de sprijin pentru angajatorii care angajează tineri pe piața muncii.

O preocupare principală a Ministerului Muncii și Solidarității Sociale este să încurajeze și să stimuleze tinerii să se integreze în sectorul muncii. Prin urmare, angajatorii care recrutează absolvenți din instituții de învățământ vor primi lunar, pe parcursul unui an, 2.250 de lei pentru fiecare tânăr angajat.

Angajatorii care aduc în muncă tineri NEET (adică persoane cu vârsta între 16 și 30 de ani, care nu sunt angajate, nu urmează nicio formă de educație și nu participă la activități de formare profesională) vor primi lunar, pentru fiecare angajat, suma de 2.250 de lei pentru o perioadă de 12 luni.

De asemenea, pentru tinerii cu risc de marginalizare socială, angajatorii vor primi 2.392 de lei (echivalentul a 4x ISR/Indicatorul Social de Referință). Această subvenție este disponibilă pentru o perioadă de minimum 1 an și maximum 3 ani.

Subvenția lunară de 2.250 de lei va fi acordată firmelor pentru stagii profesionale ale angajaților pe durata contractului de stagiu de 6 luni.

De asemenea, o subvenție de 50% din valoarea Indicatorului Social de Referință va fi acordată firmelor pentru angajarea studenților și elevilor în perioadele de vacanță. Această formă de sprijin este disponibilă pentru maximum 60 de zile.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed