AcasăExterneMinisterul rus al apărării: Țintele primei faze ale operațiunii din Ucraina au...

Ministerul rus al apărării: Țintele primei faze ale operațiunii din Ucraina au fost îndeplinite

Ministerul rus al apărării a transmis că forțele sale se vor concentra pe eliberarea completă a Donbas, transmite agenția rusă Interfax, preluată de Reuters.

De asemenea, ministerul rus al apărării a spus că a luat în considerare două opțiuni pentru „operațiunea sa specială”, una în republicile separatiste, una pe întreg teritoriul Ucrainei.

Potrivit sursei citate, armata rusă nu exclude posibilitatea unui asalt asupra orașelor ucrainene pe care le-a înconjurat.

Ministerul rus al apărării a transmis, potrivit TASS, și că principalele ținte ale primei faze a operațiunii Rusiei în Ucraina au fost îndeplinite.

De asemenea, scrie agenția RIA, Rusia își va continua operațiunea până va realiza toate țintele stabilite de Vladimir Putin.

Cât susține Moscova că ar fi reușit să elibereze din teritoriile Donețk și Luhansk?

Moscova susține că a „eliberat” 93% din teritoriul Luhansk, una dintre așa-zisele republici populare din estul Ucrainei.

„Unitățile miliției populare din RPL (Luhansk) au eliberat 93% din teritoriul republicii. În prezent, luptele sunt în desfășurare la periferia orașelor Severodonețk și Lisichansk”, a declarat Serghei Rudskoi, șeful departamentului operațional principal al Statului Major General al Rusiei.

„Miliția populară a RPD (Donețk) a preluat controlul asupra a 54% din teritoriu. Eliberarea orașului Mariupol continuă”, a spus el.

Amintim că Mariupolul este epicentrul unui dezastru umanitar, fiind asediat de forțele ruse, care au bombardat tot orașul, omorând numeroși civili.

„Unități ale Forțelor Armate ale Federației Ruse, împreună cu miliția populară a RPD (Donețk), desfășoară o ofensivă pentru a elibera așezările de la vest de Donețk”, a mai declarat Rudskoy.

Ultimele Articole