Ministrul Energiei, despre discuțiile privind o eventuală criză a gazelor: Oare are cineva interes să ţină preţul sus?

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a respins ipoteza unei crize a aprovizionării cu gaze în România, spunând că țara noastră are suficiente resurse pentru a acoperi consumul. În ceea ce privește creșterea prețului la gaze, care a provocat oprirea temporară a activității combinatului de îngrășăminte Azomureș, Popescu a spus că e vorba de o speculație de piață făcută de Rusia.

„Iarna aceasta va fi ca iarna trecută, ca şi acum două ierni, pentru că avem aceleaşi capacităţi, chiar o capacitate şi mai mare de extracţie, dar nu se mai rezervă din timp capacităţi de import, ceea ce este o modalitate de a sensibiliza piaţa. Aşa-zişii specialişti care spun asta… Oare are cineva interes să ţină preţul sus? Dacă spui că există o criză, care nu există, când spui că nu vor exista gaze doar pui presiune pe preţ”, a spus marți Virgil Popescu la inaugurarea unei staţii de uscare gaze la depozitul de la Bilciureşti (Dâmboviţa), unde s-a aflat alături de premierul Nicolae Ciucă şi de conducerea Romgaz şi Depogaz.

Ministrul Energiei a spus că preţul gazelor a crescut din cauza speculaţiilor făcute de Federaţia Rusă, prin intermediul Gazprom, care pune presiune pentru ca gazoductul Nord Stream 2 să fie dat cât mai repede în folosinţă.

„Noi estimăm că după perioada de iarnă, după pornirea conductei, preţurile vor scădea”, a completat oficialul.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed