Ministrul ucrainean al Apărării: Nu am informații care să indice că Rusia este pregătită de atac

0

Riscul unei invazii rusești în Ucraina sporește tensiunea în Europa. NATO întărește așa-numita forță de descurajare, trimițând mai multe nave militare și avioane pe flancul estic al Alianței.

Ministrul ucrainean al Apărării, Alexei Reznikov, a că nu a primit până acum nicio informație care să indice că Rusia va invada Ucraina în viitorul apropiat, transmite agenţia ucraineană Interfax.

„Până astăzi, forțele armate ale Rusiei nu au creat grupuri de lovitură, indicând că sunt gata să lanseze o ofensivă mâine”, a declarat el pentru postul de televiziune ICTV din Ucraina, conform sursei citate, adăugând că un atac al rușilor în viitorul apropiat este, de asemenea, puțin probabil.

Întrebat despre șansele ca Rusia să atace Ucraina pe 20 februarie, în ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Beijing, ministrul ucrainean al Apărării a spus că probabilitatea este „scăzută”.

Reznikov a precizat că situația este similară cu cea ca în primăvara trecută, înainte de Paște, însă nu exclude ca șansele unei invazii ruse să crească în viitor.

la rândul său, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (NSDC), Oleksiy Danilov, a afirmat că astăzi nu există niciun motiv de panică în Ucraina.