Misterul dispariţiei milionarilor chinezi şi ce-ar trebui să înţeleagă Occidentul din asta

Cei care fac parte din acest clasament au o avere de peste 1,63 milioane de dolari, scrie portalul Quartz.com. Acestia nu doresc de obicei sa isi faca publica averea, pentru a evita controalele guvernamentale, dar si atentia publicului si a mass-media. Evolutia topului arata insa un trend de incetinire abrupta a numarului de milionari, desi pana in 2011 lucrurile nu stateau deloc asa.

 

 

Provincia Zhejiang, cuibul antreprenorilor chinezi, avea in 2012 cu o mie de milionari mai putin, in timp ce Mongolia Interioara (regiune autonoma din Republica Populara Chineza) a pierdut 500 de bogati. Si cifrele care indicau numarul milionarilor din Shanxi sau Hebei au inregistrat scaderi.

 

 

Explicatia este ca economia greoaie le-a redus serios averile, in special in provinciile puternic industrializate. Prabusirea cererii pentru carbune a afectat baronii locali din Shanxi si Mongolia Interioara (de exemplu, orasul fantoma Ordos de aici a fost ridicat exclusiv din specula cu carbune), in timp ce cererea mica pentru otel i-a afectat pe cei din Hebei si Liaoning.

 

 

Faptul ca cei mai multi dintre chinezi s-au imbogatit prin specula imobiliara (aproximativ 15% dintre milionarii din topul Hurun) este un alt motiv posibil. Chiar daca acest lucru nu se aplica tuturor milionarilor, majoritatea au ales sa investeasca in imobiliare, ceea ce a ajutat la creearea averilor uriase in intervalul de timp analizat.

 

Citeşte aici mai multe

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed