Moda wine-barurilor a început să câştige teren în România în ultimii ani. Cine face jocurile

0

Italia este ţara care a dat lumii unii dintre cei mai mari artişti ai tuturor timpurilor, de la Michelangelo la Da Vinci şi Tizian. Mama natură a fost şi ea mai mult decât generoasă cu această ţară, scăldată de soarele mediteranean, cu plaje idilice şi culmi ameţitoare. Tot aici îşi au originile pizza, pasta şi gellato, delicii culinare fără de care gastronomia mondială nu ar fi fost completă. Şi, dacă nu era suficient, italienii sunt cei care au inventat şi conceptul de wine-bar acum mai bine de 500 de ani.

 

„Istoria wine bar-urilor este una foarte veche. În ţări precum Italia există enoteci stabilite de prin secolul al XV-lea, iar în Franţa şi Anglia au apărut prin secolul al XIX-lea (anii 1890 ca perioadă)“, povesteşte Antonio Nartea, PR şi communication pentru wine-barul Pâine şi Vin din zona centrului vechi al Capitalei. Conform Guiness World Records, primul wine bar din lume este Enoteca Al Brindisi, din Ferrara, Italia, atestat în jurul anului 1435, explică şi Cristian Preotu, antreprenorul care a deschis recent wine-barul La Vinuri din zona Ateneu a Capitalei. El adaugă însă că aceste structuri au devenit populare în Europa abia în secolul al XIX-lea, când ideea a fost importată în mai multe ţări precum Franţa, Marea Britanie şi Germania.

 

Citește mai multi pe ZF.