x


  • EUR
    4.8340
    USD
    4.2713
string(8) "internet"

MONEDA FACEBOOK! Noua lovitură a lui Mark Zuckerberg

Facebook lansează propria criptomonedă în această lună. Angajații companiei vor putea să își primească salariile în noua monedă

Author: Mihai Voican | Sursa: ECONOMICA.NET | Publicat: 09.06.2019, 11:40

Gigantul social media Facebook la vansa propria criptomonedă în cursul acestei luni și va permite angajaților care lucrează la proiect să-și ia salariul în noua monedă, potrivit unui raport din The Information.

 

În urmă cu aproape un an, compania l-a angajat pe un fost director PayPal, David Marcus, pentru a începe să exploreze oportunitățile în utilizarea tehnologiei blockchain, suportul tehnologic pentru criptomonede. De atunci, mai multe publicații internaționale au raportat că compania își construiește propria monedă digitală, pe care utilizatorii vor putea să le stocheze, să tranzacționeze și să facă schimb valutar obișnuit, în parte prin intermediul aplicațiilor Facebook, inclusiv Messenger și WhatsApp.

 

De asemenea, se pare că Facebook planifică să instaleze mașini fizice asemănătoare cu ATM-urile, unde utilizatorii pot cumpăra moneda.

 

O altă informație care se vehiculează este că organizațiile terțe vor plăti zece milioane dolari pentru posibilitatea de a acționa ca nod în rețea adică pentru a valida tranzacțiile pentru tokenul nativ Facebook. Nodurile criptomonedelor conțin puterea de calcul necesară pentru a rezolva ecuații matematice complicate, care sunt folosite pentru validarea tranzacțiilor. Acestea sunt, de obicei, descentralizate și răspândite în rândul a mii de părți, dar Facebook creează o fundație cu parteneri numiți care să o ajute să-și gestioneze moneda, se mai spune în raport.

 

Facebook intenționează să cedeze controlul viitoarei sale criptomonede către alte companii, o mișcare menită să încurajeze încrederea în sistemul de plăți digitale și să liniștească autoritățile de reglementare financiară, informează The Information.

 

În ultimele luni, rețeaua socială a curtat zeci de instituții financiare și companii de tehnologie pentru a le convinge să se alăture unei fundații independente care va contribui la capital și va contribui la guvernarea monedei digitale, potrivit sursei citate. Criptovaluta lansată de Facebook este concepută să funcționeze ca monedă fără frontiere, fără taxe de tranzacționare și va fi comercializată agresiv în țările în curs de dezvoltare, unde monedele oficiale sunt mai volatile.

 

Articolul integral pe ECONOMICA.NET