MONEY EXPRESS: Agnis investeşte în Orientul Mijlociu

Fără să le curgă o picătură de sânge arab prin vene, Felix Istrate (29) şi Dragoş Ghiţă (30), proprietarii casei de expediţii Agnis Trading, speră că arabii îi vor accepta. De la 1 octombrie, cei doi vor începe activitatea cu cel mai nou business al lor – distribuţia de vopsele pentru faţade, tencuieli decorative, emailuri sau lacuri pentru diverse suprafeţe -, dezvoltat în Dubai, în care au investit o parte din cele 10 milioane (cifra de afaceri pe care Agnis Trading a obţinut-o anul trecut şi pe care cei doi speră să o menţină la acelaşI nivel şi în acest an de criză).

Argumentele celor doi antreprenori pentru această investiţie se referă la faptul că în ţările arabe se construieşte mult mai mult decât în Europa, chiar dacă mai puţin decât în anii trecuţi. În plus, marja profitului în businessul de distribuţie de materiale de construcţii este între 10 şi 30 de procente, în funcţie de cantitatea de materiale vândută, o marjă pe care o consideră foarte bună pentru aceste vremuri. Cum se vede însă aventura celor doi prin ochii unui jucător de pe această piaţă? Aliz Kosza, directorul general al Fabryo Corporation, producător de lacuri şi vopsele, deţinut de fondul de investiţii suedez Oresa Ventures, spune că firmele mari nu prea fac mişcarea aceasta pentru că în ţările arabe riscul de faliment este ridicat. Însă antreprenorii mici, cum este şi cazul celor doi români care vor să investească în Dubai, pot privi o astfel de afacere ca pe o oportunitate.

“Noi nu am face acest lucru, dar avem în spate un fond de investiţii, nu suntem antreprenori”, spune şefa Fabryo, pentru săptămânalul de business MONEY EXPRESS.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed