AcasăEconomieMonica Berescu, deputat USR, despre modul cum se împart banii judeţului Iaşi:...

Monica Berescu, deputat USR, despre modul cum se împart banii judeţului Iaşi: Costel Alexe girează un buget mediocru, în care cei mai mulţi bani sunt alocaţi pentru funcţionarea CJ, de două ori mai mulţi decât la Braşov

”Am citit afirmaţia lui Costel Alexe în care îi acuză pe colegii mei, consilierii judeţeni USR, cum că nu ar înţelege cum se alcătuieşte un buget. Aceasta este declaraţia unei preşedinte de Consiliu Judeţean, anchetat penal pentru mită şi care şi-a angajat finii şi partenerii de afaceri în funcţii de conducere importante în această instituţie”, scrie marţi pe Facebook deputatul USR, Monica Berescu.

Parlamentarul USR consideră că bugetul CJ pentru 2022 este un buget realizat pe genunchi.

“Costel Alexe girează un buget mediocru, în care cei mai mulţi bani sunt alocaţi pentru funcţionarea CJ, de două ori mai mulţi decât la Braşov, de exemplu. Incompetenţa preşedintelui CJ a fost demonstrată de consilierii judeţeni USR, care au arătat că CJ Iaşi va atrage de cinci ori mai puţini bani din fonduri UE, comparativ cu judeţul Cluj. Cu adevărat îngrijorător, este faptul că bugetul propus este o mândrie pentru domnul Alexe, chiar dacă Consiliul Judeţean Iaşi va primi de 130 de ori mai puţini bani decât judeţul Neamţ, pentru proiectele prin PNDL”, afirmă deputatul Monica Berescu.

Totodată, Berescu susţine că Alexe a avut la dispoziţie mai mult de un an să îşi demonstreze competenţa, dar că “este vizibil pentru toată lumea că preşedintele CJ a eşuat lamentabil”.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, liberalul Costel Alexe, a precizat cu o zi în urmă că reprezentanţii USR din CJ s-au specializat pe cererea de demisii, în loc să înveţe cum se întocmeşte un buget, după ce reprezentanţii USR l-au acuzat de incompetenţă şi i-au cerut să plece din fruntea Consiliului.

Proiectul de buget al judeţului Iaşi este discutat marţi în plenul Consiliului Judeţean.

Ultimele Articole