x


 • EUR
  4.7081
  USD
  4.1377
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(16) "instant-articles"

Monica Pop: Olguța Vasilescu ne-a spus că nu îi impresionează nicio grevă. Vâlcov a participat la întâlnire și s-a enervat. VIDEO

Mult așteptata întâlnire a managerilor de spitale cu premierul Viorica Dăncilă pentru găsirea soluțiilor de rezolvare a inechităților din sănătate a rămas fără vreun rezultat concret, singurul lucru cu care s-au ales aceștia fiind constituirea unui grup de lucru pentru alte discuții. La întâlnire a participat și consilierul de stat al prim-ministrului, Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare care chiar s-a enervat pe medici, potrivit șefei Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 23.04.2018, 16:19 | Actualizat: 23.04.2018, 16:21

„Premierul a propus constituirea unui grup de lucru. Doamna Olguța Vasilescu a spus că cifra (privind sporurile  – n.r.) nu se poate modifica. Propunerile noastre le-au notat pe toate, au părut a fi de acord cu ele. Să sperăm că se și materializează ce s-a discutat”, a declarat managerul Spitalului de Oftalmologie, Monica Pop.

 

 

În privința amenințărilor privind declanșarea grevei generale în sănătate, Monica Pop a afirmat: Doamna Olguța Vasilescu a spus că nu impresionează nicio grevă, că orice grevă ar fi asta este situația, că a fost o modificare substanțială de salarizare.

 

 

La întâlnire a participat și Darius Vâlcov, consiler de stat al prim-ministrului, condamat în primă instanță la 8 ani de închisoare pentru corupție. El s-a arătat enervat de faptul că unii manageri de spitale au criticat salariile foarte mari pe care le iau unii medici din spitale mici comparativ cu cei din spitalele mari.

 

 

„Domnul Vâlcov a fost destul de enervat de discuția unor colegi manageri care au spus că nu e normal să aibă 30 de mii de lei un doctor de la un spital mic și mult mai puțin unul de spitalul Fundeni sau de la un alt spital mare și el a părut enervat de asta și a zis că de ce ne uităm în altă grădină. Păi e normal să ne uită în altă grădină, pentru că unul care face triaj nu se poate compara cu unul care face transpalnt de ficat”, a spus Pop.