Montagne-russe-ul bursei româneşti sau când acţiunile se scaldă în „roşu bursier”

Din start, Banca Transilvania si-a micsorat valoarea actiunilor cu peste 12%, intr-o singura sedinta de tranzactionare. Dupa ce, vineri, actiunile TLV au inchis promitator cu o cota de 1,16 lei per titlu, luni, acestea au pierdut 14 bani. La finele sesiunii de tranzactionare ele valorau doar 1,02 lei/actiune. Marti, cotatiile actiunilor bancii reveneau deja pe plus, ce-i drept unul destul de fragil – 1,0260 lei/titlu (+ 0,59%), scrie Ziare.com.

Panica celor care au avut actiuni TLV s-a vazut in numarul de tranzactii pe care le-au facut pe piata de „Regulars”. In nicio zi de tranzactionare, de la inceputul anului si pana acum, nu s-au mai facut atat de multe achizitii si vanzari cum s-au facut acum (adica 473). Valoarea acestor tranzactii a fost de peste 4,7 milioane de lei.

Doar ziua de marti a reusit sa depaseasca sedinta de la debutul acestei saptamani, cand numarul vanzarilor si cumpararilor a ajuns aproape de 530, valoarea fiind undeva la 5,328 de milioane lei. 3,51% a fost aprecierea pe care tilurile TLV au avut-o la finele sesiunii de tranzactionare de miercuri.  Citeşte integral articolul Montagne-russe-ul bursei romanesti sau cand actiunile se scalda in „rosu bursier” pe Ziare.com

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed