More Real Estate: Piaţa imobiliară va atinge minimul în 2010 (VIDEO)

Soluţia este adaptarea la actualele nevoi din piaţă în aşteptarea revenirii pe care specialiştii o prevăd pentru 2011-2012.

Specialiştii nu cred că 2010 va aduce revenirea segmentului imobiliarelor. Anul acesta, spune Ilias Papageorgiadis, CEO la More Real Estate Services, se va atinge minimul pe această piaţă.

„2010 este anul în care vom atinge minimul. Nu mă aştept ca piaţa să meargă mai jos de nivelul actual. Trebuie să se facă diferenţa între preţul cerut şi cel al tranzacţiei. Din punct de vedere al preţului cerut, ne aşteptăm să atingem minimul”, spune Ilias Papageorgiadis, CEO More Real Estate Services.

Specialiştii spun că scenariul cel mai optimist prevede o revenire a imobiliarelor în 2011-2012.

Cei care doresc să cumpere o locuinţă aşteaptă reduceri mari de preţuri, dar proprietarii de ansambluri rezidenţiale spun că de multe multe ori reduc până la costul de producţie.

„Piaţa aşteaptă ca investitorii să facă reduceri de preţuri, să se vândă apartamentele, dar posibilitatea investitorilor să facă asta este până la un anumit moment. Pe urmă ajungă să plătească din buzunarul lui pentru ca cineva să cumpere un apartament”, a explicat Shimon Galon, CEO GTC România.

Soluţia spune, Shimon Galon CEO la GTC România, este ca dezvoltatorii să-şi adapteze proiectele la actualele nevoi din piaţă.

„Dacă eu am acum pe piaţă un proiect care a fost proiectat în anul 2005, care a luat în consideraţie piaţa care era într-o direcţie nebună când preţurile se ridicau fără motiv până când au ajuns la nivelul celor din New York, astăzi nu poţi să creezi acelaşi apartament, nu ca mărime, nu ca standard şi va trebui să îmi adaptez programul la noua situaţie care este pe piaţă”, a mai adăugat Shimon Galon.

Urmareste pe Money WebTV toate stirile video si emisiunile The Money Channel

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed