Motreanu: Parlamentarilor PNL nu li s-a interzis să depună amendamente la buget

0
Motreanu: Parlamentarilor PNL nu li s-a interzis să depună amendamente la buget

“Nu ni s-a interzis să depunem amendamente la buget. A fost o discuţie generală, la început, cu liderul de grup, care este şi preşedintele Comisiei de Buget-Finanţe (Dan-Radu Ruşanu, n.r.), în care s-a explicat că sunt bani pentru plata arieratelor şi pentru finalizarea obiectivelor deja demarate”, a spus Motreanu.

 

“Mai mult, fiind la început de mandat, am căzut de acord că trebuie îndeplinite promisunile cu caracter general din campanie, respectiv indexarea pensiilor şi creşterea salariului minim”, a adăugat Motreanu, care a menţionat că, în aceste condiţii, depunerea de amendamente punctuale nu-şi avea rostul.

 

Motreanu a criticat, pe de altă parte, actuala opoziţie pentru că a reluat amendamentele depuse de USL la bugetul din 2012, el întrebându-i pe democrat-liberali dacă au verificat câte din acele amendamente au ajuns să fie îndeplinite.

 

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a susţinut că i s-ar fi transmis în mod “cât se poate de oficial” să nu facă amendamente la bugetul de stat pe anul 2013, în timp ce liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, a infirmat spusele colegului său.