NASA vrea să înceapă mineritul pe lună. De când

0
NASA, Agenția Spațială Americană, are planuri ambițioase pentru explorarea și exploatarea resurselor de pe Lună, în deceniul următor. Intenționează să înceapă mineritul.

NASA planifică să dezvolte resurse pe Lună, începând cu oxigenul și apa, urmând să se extindă ulterior la fier și pământuri rare. Agenția spațială americană are în vedere să înceapă mineritul pe Lună în 2032, într-un demers de a facilita explorarea spațiului, relatează Reuters.

Gerald Sanders, cercetător la Centrul spațial Johnston al NASA, subliniază importanța dezvoltării accesului la aceste resurse pentru reducerea costurilor și dezvoltarea unei „economii circulare”.

Sanders a declarat că NASA investește în faza de explorare pentru a înțelege mai bine resursele disponibile și a reduce riscurile implicate în investițiile externe.

NASA intenționează să facă „săpături de testare” pe Lună, prin intermediul unei sonde de foraj care va fi trimisă la sfârșitul lunii.

Agenția spațială americană intenționează să trimită americani pe Lună în cadrul misiunii sale Artemis, inclusiv prima femeie și prima persoană de culoare, până în 2025, și să învețe din această misiune pentru a facilita o călătorie pe Marte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.