AcasăActualitateJustitieNicolae Badea, chemat în judecată pentru fapte de corupție

Nicolae Badea, chemat în judecată pentru fapte de corupție

Nicolae Badea a fost ocolit de justitie in dosarul transferurilor dar are probleme intr-un dosar cu fonduri europene.

Conform Prosport, Tribunalul București a dispus începerea judecății pentru Nicolae Badea (74 de ani), fost finanțator la Dinamo, într-un dosar cu fonduri europene. Alături de acesta va fi judecată și Mihaela Carmen Mirea, managerul financiar al proiectului, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate.

„Solutia pe scurt: În baza art. 345 alin. 1 şi art. 346 alin. 2 C.p.p. respinge ca nefondate cererile şi excepţiile formulate în procedura de cameră preliminară în prezenta cauză. Constată legalitatea administrării probelor, a efectuării actelor de urmărire penală şi a sesizării instanţei cu rechizitoriu în dosarul nr. 492/P/2018 al Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie prin care au fost trimişi în judecată inculpaţii BADEA NICOLAE şi MIREA MIHAELA CARMEN. În baza art. 346 alin. 2 C.p.p. dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpaţii BADEA NICOLAE şi MIREA MIHAELA CARMEN pentru infracţiunile pentru care au fost trimişi în judecată, conform încadrării expuse în rechizitoriul mai sus menţionat. În baza art. 347 alin. 1 C.p.p. o copie a prezentei încheieri se comunică de îndată procurorului şi inculpaţilor BADEA NICOLAE şi MIREA MIHAELA CARMEN. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare pentru procuror şi inculpaţi. Pronunţată în camera de consiliu, azi 20.3.2023”, se arată pe site-ul Tribunalului București.

Omul de afaceri Nicolae Badea ar fi depus la AM POSDRU documente false pentru un contract de finanțare europeană, obținând peste 200.000 de lei. Infracțiunea pentru care ar fi trimis în judecată Nicolae Badea este cea de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, completează Prosport.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.