AcasăPoliticNICUȘOR DAN: Este ultima zvâcnire a sindicalismului mafioto-politic

NICUȘOR DAN: Este ultima zvâcnire a sindicalismului mafioto-politic

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat marți că ”vremea sindicalismului mafiot în România” a trecut și că angajații STB care au refuzat să iasă pe traseu ieri și azi riscă să le fie desfăcut contractul de muncă. Primarul Capitalei a mai anunțat că a înființat un număr unic de telefon pentru toți șoferii și vatmanii care vor să iasă la muncă, dar sunt amenințați de sindicat. El a mai spus că angajații care se tem de sindicat vor primi consiliere juridică și a salutat începerea cercetărilor de către parchet. Nicușor Dan a anunțat că STB încasează în jur de 4 milioane de lei pe zi. Ședința Consiliului de Administrație este încă în desfășurare.

  • Vremea sindicalismului mafiot în România a apus. Este ultima zvâcnire a sindicalismului mafioto-politic. Faptul că câțiva soferi au înțeles și au ieșit pe traseu e semn de însănătoșire. Nerespectarea unei hotărâri judecătorești este infracțiune. Cu cât persiști, cu atât mai grav ce faci. Salut faptul că Parchetul a început urmărirea penală.
  • Nu poți să nu respecți o hotărâre judecătorească. S-au întâmplat azi ultimele zvâcniri ale acestui sindicalism mafiot. Au fost oameni în depouri care au încercat să-și facă munca și au fost indimidați, agresați de sindicaliști. Vreau să transmit foarte ferm: acest lucru nu se poate întâmpla într-un stat de drept, nu poate să rămână fără urmări.
  • Am făcut un număr unic 0800800868 pentru toți acei șoferi și vatmani care vor să iasă la muncă și sunt amenințați. Contactul cu acest număr păstrează confidențialitatea, dar poliția intervine imediat. Promit ajutor juridic pentru orice persoane care se teme de acțiuni viitoare ale sindicatului. Sindicatul ăsta își trăiește azi ultimele zile. Cine se teme de sindicat va avea sprijin juridic.
  • Am fost în contact și aseară, și azi dimineață cu mulți oameni din STB. Trebuie să discutăm corect, deschis, problemele din STB. Este o mare dificultate financiară pentru a rezolva toate problemele pe care STB-ul le are.
  • Azi a fost o primă ședință AGA la STB, ședința continuă. Am venit aici să mă asigur că societatea ia măsurile ferme în această situație de criză în care ne aflăm.
  • În acest moment, există informare cu privire la hotărârea judecătorească. Există obligația conform contractului de muncă de a urmări afișările, nimeni nu poate spune dintre angajați că nu are cunoștință de hotărârea judecătoarească că greva este ilegală și activitiatea trebuie reluată imediat.
  • În STB a fost o presiune de tip mafiot a sindicatului majoritar, care simte că își pierde puterea. A existat această presiune și pentru că au existat oameni raționali care au vrut să iasă la muncă au fost amenințați.
  • Consiliul de Administrație va anunța pierderile. Banii care îi încasează pe o zi STB-ul este de ordinul a 4 milioane de lei pe zi.
  • Cei care au au fost de serviciu ieri și azi și nu au mers la serviciu din vina lor riscă să le fie desfăcut contractul de muncă.
  • În cadrul colectivelor din depouri și autobaze au fost desemnați oameni care să vină, numai că peste ei a venit sindicatul acesta majoritar ca să împiedice o discuție directă pe care aș fi avut-o cu oamenii desemnați dintre lucrători.

 

 

Ultimele Articole