AcasăEuropaNoi RESTRICȚII intră în vigoare! Urmează un val CATASTROFAL

Noi RESTRICȚII intră în vigoare! Urmează un val CATASTROFAL

Avertisment din partea autorităților. Un nou val de restricții împotriva noului coronavirus ar putea intra în vigoare, nu în România, ci în Germania.

Ministrul german al sănătăţii, Karl Lauterbach, a avertizat că ţara sa va fi lovită de un nou val ”catastrofal” de coronavirus dacă nu se iau înainte de sosirea toamnei măsuri de limitare a contaminării, informează dpa, citată de Agerpres.

“Dacă intrăm în toamnă aşa cum suntem acum, adică fără noi măsuri de protecţie, fără măşti, fără nimic, ar însemna că numărul de cazuri va creşte accentuat, dar şi că unităţile de terapie intensivă vor fi supraaglomerate”, a declarat el agenţiei joi, în timpul unei vizite la Washington.

Totodată, Lauterbach a mai prezentat și cel mai pesimist scenariu care ar putea avea loc. Oficialul german arătat că s-ar putea îmbolnăvi şi personalul din spitale, ceea ce ar crea o presiune şi mai mare asupra sistemului de sănătate. “Este ca o lumânare care arde la ambele capete”, a spus ministrul.

“Avem nevoie de măsuri, este clar (…) nu este discutabil, vom fi pregătiţi”, a adăugat el, însă fără a preciza ce măsuri ar putea fi implementate, acestea făcând obiectul unor negocieri confidenţiale cu alte ramuri ale administraţiei, inclusiv cu ministerul justiţiei.

Amintim faptul că în Germania, baza legală pentru restricţiile împotriva coronavirusului în vigoare în prezent expiră în 23 septembrie. Până atunci, guvernul de la Berlin va trebui să decidă asupra noilor măsuri, a mai declarat Lauterbach.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.