AcasăExterneNoua ordine mondială: Lumea nu se mai bazează pe SUA şi Marea...

Noua ordine mondială: Lumea nu se mai bazează pe SUA şi Marea Britanie pentru revenirea economică

În spatele cifrelor, driverii care propulsează revenirea se schimbă, lumea bazându-se tot mai puţin pe Marea Britanie şi pe Statele Unite, ci tot mai mult pe China, Japonia, zona euro şi Canada, potrivit FMI.

 

Dolarul a scăzut săptămâna trecută la cel mai slab nivel din ultimele 14 luni, în condiţiile în care investitorii au pus la îndoială capacitatea administraţiei preşedintelui Trump de a livra agenda economică propusă.

 

FMI estimează că SUA va creşte cu 2,1% anul acesta şi anul viitor. În estimarea economică din aprilie, Fondul prognozase o creştere de 2,3%, respective 2,5% pentru SUA în 2017 şi 2018. Economia Statelor Unite a crescut cu 1,6% în 2016.

 

FMI a redus estimările pentru Marea Britanie de asemenea, în condiţiile în care trece prin negocierile pentru Brexit. FMI estimează o creştere economică de 1,7% anul acesta, pe fondul unei activităţi mai slabă decât era estimat.

 

Pe de altă parte, alte ţări ajung din urmă la creşterea economică. Potrivit proiecţiilor FMI, China se îndreaptă spre 6,7% în 2017, urmând ca în 2018 să încetinească la 6,4%.

 

Zona euro va creşte cu 1,9% anul acesta, în creştere cu 0,2% faţă de estimările de acum trei luni, şi cu 1,7% în 2018.

Ultimele Articole