Nouă replică, de 5,6 grade, în Chile

Anterior, o replică având magnitudinea 6,2 s-ar produs în oceanul Pacific.

Cel puţin 10 persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului de 8,8 grade produs în Chile sâmbătă noaptea.

Epicentrul cutremurul produs la ora locală 3.34 (8.34 ora României) a fost situat la 115 kilometri de oraşul Concepcion, al doilea oraş ca mărime al ţării, având circa 200.000 de locuitori, şi la 325 kilometri sud-vest de Santiago de Chile, potrivit USGS.

Institutul american a anunţat iniţial magnitudinea 8,5, aproi 8,3, după care a revizuit-o la 8,8 şi a modificat uşor localizarea epicentrul seismului. USGS foloseşte scara magnitudinii de moment pentru a măsura intensitatea unui cutremur. Pe această scară un cutremur cu magnitudinea 6 este considerat puternic.

Martorii au declarat pentru CNN că seismul a durat între două şi cinci minute şi a fost resimţit în capitala Santiago de Chile, unde mai multe clădiri s-au prăbuşit. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă temporar.

Autorităţile au emis o alertă de tsunami care vizează Peru şi Chile. De asemea, se află sub supraveghere Columbia, Panama, Costa Rica, Antarctica şi Ecuadorul. Potrivit institutului american de geofizică, USGS, coasta Statelor Unite nu este ameninţată de un tsunami. Şi meterologii japonezi au emis o alertă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed