Nowotny: Reprezentanţii UE, BCE şi FMI trebuie să înceapă rapid negoceri cu noul guvern elen

Oficialul BCE şi-a exprimat speranţa că va fi format rapid un guvern la Atena care să fie ‘un partener competent pentru negocieri’ deoarece Grecia ‘are nevoie de finanţare’.

 

Ewald Nowotny, care este şi guvernatorul Băncii Centrale a Austriei, a afirmat luni că ‘trebuie demarate rapid negocieri cu BCE, UE şi FMI pentru a acoperi necesităţile de finanţare ale Greciei’.

 

Partidul grec Noua Democraţie /dreapta conservatoare/ a obţinut 29,66 % din voturi la alegerile de duminică, respectiv 129 de mandate în Parlament /din totalul de 300/, situându-se pe primul loc, după numărarea oficială a 99,84 % din buletinele de vot, potrivit informaţiilor date publicităţii de Ministerul elen de Interne. Pe locul al doilea se află stânga radicală Syriza, cu 26,89 % din voturi, respectiv 71 de mandate, iar pe locul al treilea Mişcarea Socialistă Panelenă PASOK, cu 12,28 %, respectiv 33 de mandate.

 

Potrivit proiecţiilor oficiale, rezultatele legislativelor din Grecia ar trebui să permită alcătuirea unui guvern de coaliţie favorabil rămânerii în zona euro şi colaborării cu creditorii internaţionali.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed