Nu se lasă. Petre Daea lansează „Alege Oaia”

Prin programul ‘Alege Oaia!’ se urmareste valorificarea productiilor agroalimentare provenite de la specia ovine, cresterea valorii de export prin produse prelucrate, atragerea fortei de munca in sectorul de prelucrare a carnii si a produselor din carne de oaie, dar si pastrarea traditiilor privind preparatele culinare din aceasta specie, in special in zonele montane, se arata intr-un comunicat emis de Ministerul Agriculturii. Campania se va desfasura la nivel national pe o durata de trei luni si are ca principal scop incurajarea consumului de carne si produse din carne de oaie pe tot parcursul anului.

 

In cadrul targului INDAGRA 2017, oierii vor aduce mai multe rase de oi pentru a le prezenta publicului si vor oferi gratuit, spre degustare, tocanita si pastrama, gatite chiar la fata locului dupa retete traditionale, pentru a convinge cat mai multi vizitatori sa incerce preparatele din carne de oaie.

 

Obiectivul final al acestei campanii este de a informa consumatorul asupra modului de preparare a carnii de oaie si a produselor din carne de oaie, cat si de dezvoltare a unei culturi culinare in ceea ce priveste consumul de carne de oaie. Totodata, se doreste sprijinirea crescatorilor autohtoni de ovine si infiintarea unei piete de gros care va constitui un intermediar intre crescatorii de ovine si canalele de comercializare (retail si magazine de proximitate).

 

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed